Smrt sina kao motiv ubistva?

Izvor: RTS, 14.Nov.2010, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt sina kao motiv ubistva?

Motivi dvostrukog ubistva ispred beogradskog restorana "Madere" su neraščišćeni porodični odnosi vezani za smrt sina Ljiljane Mitić, koja je osumnjičena za ubistvo bivšeg supruga i njegove ćerke.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su, po prvim rezultatima istrage, motivi dvostrukog ubistva ispred beogradskog restorana "Madere" neraščišćeni porodični odnosi vezani za smrt sina žene osumnjičene za sinoćno ubistvo svog bivšeg supruga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i njegove ćerke.

Ljiljana Mitić je sinoć, posle svađe ispred beogradskog restorana "Madera", sa četiri hica usmrtila svog bivšeg supruga Ljubomira Dapčevića i njegovu dvadesetjednogodišnju ćerku Milicu.

Milica Dapčević preminula je na licu mesta, dok je njen otac preminuo u Urgentnom centru.

Mitićeva je potom pokušala da izvrši samoubistvo skokom sa Brankovog mosta. Nedaleko od Pančevačkog mosta, ribari su je pronašli, nakon čega su zvali Hitnu pomoć i policiju.

Ljiljana Mitić je dalje u teškom stanju i nalazi se na intenzivnoj nezi u Urgentnom centru

Ubistvo u centru Beograda, ispred "Madere", jednog od najelitnijih restorana u koji često odlaze političari, diplomate, novinari, biznismeni i estradne ličnosti, šokiralo je javnost. Dvadeset četiri časa posle, policija saopštava nešto više detalja.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je da je verovatni motiv ubistva svađa oko tragične sudbine sina iz prvog braka.

"Verovatno je ona krivila njega za sve što se desilo. To su ti teški odnosi u porodici, koji, nažalost, dovode do ovakvih slučajeva. Nekada smo to gledali u filmovima i stranim serijama, sada je taj sindrom došao i kod nas, što ne iznenađuje, s obzirom na sve što smo proživeli", rekao je Dačić.

I beogradski mediji opširno pišu o lošim odnosima među bivšim supružnicima i, kao i u mnogim prethodnim sličnim slučajevima, donose brojne detalje iz privatnog života ubijenog Dapčevića, vlasnika brojnih lokala i kockarnica, i osumnjičene, koja je bila članica nekada popularne jugoslovenske plesne grupe "Lokice".

Oni koji se u svom poslu svakodnevno suočavaju sa posledicama porodičnog nasilja, kažu da su i ovoga puta najpre morali da reaguju članovi porodice.

"Ti nerešeni sukobi iz prethodnih brakova se i dalje često vuku godinama posle razvoda, a mnogi se posle razvoda u suštini i ne razvedu, psihološki i dalje ostanu u zajednici sa svojim bivšim bračnim drugom", kaže Vesna Stanojević iz Savetovališta za borbu protiv nasilja u porodici.

Dvostruko ubistvo ispred elitnog restorana, ipak, ekstremni je slučaj, jer, kažu upućeni, praksa pokazuje da se neraščišćeni porodični odnosi najčešće ne rešavaju oružjem, oduzimanjem života ili samoubistvom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Motiv neraščišćeni odnosi

Izvor: B92, 14.Nov.2010

Kraljevo -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da su po prvim rezultatima istrage motiv dvostrukog ubistva u Beogradu neraščišćeni porodični odnosi...U slučaju dvostrukog ubistva na Tašmajdanu reč je o porodičnoj tragediji, a žena osumnjičena za to krivično delo nalazi se na...

Nastavak na B92...

Osumnjičenu za dvostruko ubistvo čuvaju u Urgentnom centru

Izvor: Politika, 14.Nov.2010

Motiv zločina ispred beogradskog restorana „Madera” su neraščišćeni porodični odnosi, rekao ministar policije Ivica Dačić..Prema prvim rezultatima istrage, motiv dvostrukog ubistva ispred beogradskog restoranu „Madera” su neraščišćeni porodični odnosi, rekao je juče ministar unutrašnjih...

Nastavak na Politika...

Oproštajno pismo otkriva motive dvostrukog ubistva

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Nov.2010, 08:24

"Za smrt moga sina krivi smo ja i Ljuba, njegov otac.. Hoću da me sahranite.. I da mi u kovčeg stavite stvari moga sina, da mu ponesem" napisala je u oproštajnom pismu Ljiljana Mitić (50), koja je sinoć hicima iz pištolja ubila bivšeg supruga i Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.