Izvor: RTS, 26.Nov.2020, 13:22

Završena rasprava o izboru Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o izboru Poverenika za zaštitu ravnopravnosti. Proglašena je pauza do 16 časova, kada će u parlament doći članovi Vlade Srbije da odgovaraju na pitanja parlamentaraca.
Brankica Janković, koja je prdložena za funkciju poverenika, je nedavno na Odboru za ustavna pitanja zahvalila poslaničkoj grupi Srpske napredne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog toga što ju je prepoznala kao kandidatkinju koja može da odgovori na zahteve koji se stavljaju pred Poverenika.

Kada je reč o budućim prioritetima, dodala je da su oni diktirani zakonskim ovlašćenjima i da će najpre da razmatra pritužbe koje su stigle u periodu od kada joj je prestao mandat do sada.
Jankovićeva je istakla da će posvećeno raditi sa najosetljivijim grupama i dati im podršku u vezi sa epidemiološkom situacijom.
Najavila je saradnju sa svim državnim organima i organizacijama civilnog društva.
Jankovićeva kaže da će nastaviti da radi po pritužbama, navodeći da je do sada bio vrlo visok stepen postupanja organa po preporukama Poverenika.
Takođe, organizovaće, kaže, okrugle stolove, debate i dijaloge u koje će uključiti sve partnere, ministarstva, medije i druge.
Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić najavio je da će glasanje o setu poreskih i carinskih zakona, kao i o Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, biti po završetku poslaničkih pitanja, odnosno posle 19 sati. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Skupštini Srbije rasprava o povereniku za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković jedini kandidat

Izvor: Blic, 26.Nov.2020

Skupština Srbije počela je raspravu o izboru poverenika za zaštitu ravnopravnosti, a za tu funkciju predložena je Brankica Janković.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.