Siroti Junker: Tramp ima privatni avion, ja ne. Goste dočekujem na krevetu, nemam ni vilu

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Siroti" Junker: Tramp ima privatni avion, ja ne. Goste dočekujem na krevetu, nemam ni vilu

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker požalio se, po ko zna koji put, na loše uslove na najmoćnijoj poziciji u EU.

Junker je godinama na meti žestokih kritika, između ostalog, zameraju mu i da mnogo kuka.

Za razliku od predsednika SAD Donalda Trampa, on nema privatni avion, požalio se predsednik EK u veikom intervjuu za magazin Bild povodom kraja koji se bliži njegovom mandatu, prenosi "Sputnjik".

Junker je dobar deo intervjua posvetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svom "nezavidnom" načinu života, otkrivajući da boravi u maloj hotelskoj sobi, zbog čega je prinuđen da održava sastanke sa drugim liderima u njihovim rezidencijama, objašnjavajući: "Ne mogu da pričam sa zvaničnicima tako što ćemo sedeti na mom krevetu."

"Predsednik EK nema rezidenciju. Živim u hotelskom apartmanu od 50 kvatradnih metara za 3.250 evra mesečno. Inače, ni Donald Tusk nema rezidenciju. Generalni sekretar NATO, međutim, živi u veličanstvenom domu, i ponekad nas pozove kada nam je potreban odmor. Svi ambasadori, takođe, imaju rezidencije, znam mnoge", istakao je Junker.

Junker se žalio i na to što nema privatnu letelicu.

"Kada sam razgovarao sa Donaldom Trampom, konstatno sam gledao u svoj sat kako ne bih propustio let kući. Tramp je uporno ponavljao: 'Vaš avion može da sačeka', ne shvatajući da nemam sopstveni avion", ukazao je Junker.

Njegov žal za avionom nije se sada prvi put ispoljio.

I 2014. godine, tokom kampanje za predsednika Evropske komisije, tvitovao je: "Amerikanci imaju Er fors. Ja nemam. Pa ipak vodim kampanju širom Evrope!"

Bes javnosti je izazvao kada je otkrio 2017. godine da je iznajmio privatni avion za 27.000 evra za devetočlanu delegaciju do Rima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"TRAMP NIJE MOGAO DA VERUJE" Junker se požalio: Nemam rezidenciju i PRIVATNI AVION

Izvor: Blic, 04.Jun.2019, 08:52

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker kome uskoro ističe mandat požalio se na to kako živi poslednjih pet godina primetivši da "predsednik EK nema ni rezidenciju ni privatni avion".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.