Sijarto: Srbija i C.Gora zaslužuju da budu u EU pre 2025.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijarto: Srbija i C.Gora zaslužuju da budu u EU pre 2025.

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto kaŽe da Srbija i Crna Gora zalužuju da budu članice EU mnogo pre 2025. godine i pozvao je EU da ubrza pristupne procedure za zemlje Zapadnog Balkana.

Šef mađarske diplomatije je dolazeći na neformalni sastanak ministara spoljnih poslova EU u Bukureštu poručio da je nezadovoljan brzinom procesa proširenja EU.

Sijarto smatra da zemlje Zapadnog Balkana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moraju biti mnogo brže integrisane u EU nego što je to trenutno slučaj.

"I Srbija i Crna Gora zaslužuju da budu članice EU mnogo pre 2025 godine", poručio je Sijarto.

On je naveo da je od Evropske komisije tražio objašnjenje zašto je u procesu pristupanja potrebno toliko vremena i ocenio da bi pristupne procedure trebalo da budu ubrzane. Prema njegovim rečima u pitanju je bezbednosni i ekonomski interes EU.

"Nažžalost zemlje Zapadne Evrope i Evropska komisija ne razumeju to na pravi način. Mi iz Centralne Evrope, Rumuni, Mađari, Poljaci, koji živimo u susedstvu, to mnogo bolje razumemo. Verovatno je u pitanju geografija", zaključio je Sijarto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sijarto: Srbija i Crna Gora zaslužuju da budu u EU pre 2025.

Izvor: Večernje novosti, 31.Jan.2019

Šef mađarske diplomatije je dolazeći na neformalni sastanak ministara spoljnih poslova EU u Bukureštu poručio da je nezadovoljan brzinom procesa proširenja EU Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto kaže da Srbija i Crna Gora zalužuju da budu članice EU mnogo pre 2025....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.