Šešelj poručio: Ne zanima me, ja sam sa Hagom završio!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Maj.2016, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj poručio: Ne zanima me, ja sam sa Hagom završio!

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da ga ne zanima šta planiraju u Hagu povodom formiranja Žalbenog veća Tribunala koje će odlučivati o žalbi Tužilaštva na oslobađajući presudu koja mu je izrečena.

U sastavu Veća je i bivši branilac Ramuša Haradinaja, britanski pravnik Ben Emerson, navodi Sputnjik.

- Ja sam sa Hagom završio! Niti me zanima šta Hag tamo radi, niti šta planira - rekao je Šešelj kratko za Sputnjik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron imenovao je sudije za Žalbeno veće, koje će razmatrati žalbu haškog tužilaštva na presudu kojom je lider SRS Vojislav Šešelj oslobođen svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba i za proterivanje Hrvata iz Vojvodine.

Prema odluci suda, koja je danas objavljena, veće će činiti sam Meron i sudije Li Mutoga, Florens Rita Arej, Ben Emerson i Ivo Nelson de Kaires Batista Rosa, navodi se u saopštenju Haškog tribunala.

Tužilaštvo Haškog tribunala je ranije ovog meseca najavilo Žalbenom veću tog suda da će uložiti žalbu na presudu kojom je Šešelj oslobođen svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba i za proterivanje Hrvata iz Vojvodine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Šešelj: Završio sam sa Hagom

Izvor: Cafe.ba, 10.Maj.2016

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da ga ne zanima šta planiraju u Hagu povodom formiranja Žalbenog vijeća koje će odlučivati o žalbi Tužilaštva na oslobađajući presudu koja mu je izrečena.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.