Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2018, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj o presudi: Žaliću se, teraću mak na konac

BEOGRAD - Ova presuda je protivpravna, po anglosaksonskom pravu u drugom stepenu nije se mogla preinačiti prvostepena presuda. Mogla se samo ukinuti i vratiti na ponovno suđenje, izjavio je za "Sputnjik" Vojislav Šešelj povodom današnje drugostepene presude u Hagu kojom je osuđen na deset godina zatvora.

"Mene je praktično osudilo pet sudija koje me nikada u životu uživo nisu videle. To je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << skandal svoje vrste, jer postoji princip neposrednosti suđenja. Ne može me osuditi neko ko me nikad nije video. Verovatno ću se žaliti. Šanse sa žalbu nisu velike, ali ja hoću to dalje da teram! Da teram mak na konac, da bi im što više problema napravio. Da bih što više žigosao njihovo protivpravno ponašanje", rekao je Šešelj za "Sputnjik".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj o presudi: Spreman sam da ponovim zločine koji su mi pripisani

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2018

BEOGRAD - Ova presuda je protivpravna, po anglosaksonskom pravu u drugom stepenu nije se mogla preinačiti prvostepena presuda. Mogla se samo ukinuti i vratiti na ponovno suđenje, izjavio je za "Sputnjik" Vojislav Šešelj povodom današnje drugostepene presude u Hagu kojom je osuđen na deset godina...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.