Sednica Glavnog odbora SNS-a

Izvor: RTS, 26.Apr.2015, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Glavnog odbora SNS-a

Naprednjaci su zaustavili destrukciju zemlje i trasirali put ka ekonomskom oporavku, naveo je potpredsednik stranke Igor Mirović na sednici Glavnog odbora u Sremskoj Mitrovici. Sednici nije prisustvovao lider SNS-a Aleksandar Vučić. Nije se raspravljalo o rekonstrukciji Vlade.
Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić nije prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednici GO, a saopšteno je da je odsutan jer se ne oseća najbolje, javlja izveštač RTS-a. 

Kako je objasnio potpredsednik stranke Igor Mirović, Vučić je ovih dana imao mnogo obaveza.
"Imao je jutros tešku sednicu vlade i zbog svega toga danas neće prisustvovati sednici Glavnog odbora SNS-a, jer se ne oseća najbolje", rekao je Mirović i dodao da ga je lider naprednjaka ovlastio da predsedava sednicom.
Na sednici GO teme su bile analiza unutarstranačkih izbora, aktivnosti SNS-a, posebno održavanje mitinga stranke i analiza političke situacije u Vojvodini i priprema za pokrajinske izbore.
Igor Mirović je istakao da je osnovna poruka sednice podrška lideru partije, premijeru Aleksandru Vučiću u reformama, posebno u ekonomskom oporavku i borbi protiv korupcije i kriminala, čiji su rezultati i do sada vidljivi, prenosi Tanjug.
Mirović je novinarima, nakon sednice GO, rekao da nije bilo reči o rekonstrukciji Vlade, jer premijer i predsednik stranke nije bio na sastanaku pošto se nije osećao dobro, te da će ta tema biti analizirana na nekoj od narednih sednica Predsedništva i GO SNS-a.
Na pitanje da li se razgovaralo o nedavnim nesuglasicama između savetnice predsednika Srbije Tomislava Nikolića Stanislave Pak-Stanković i potpredsenice vlade i stranke Zorane MIhajlović, Mirović je rekao da o tome nije bilo reči zato što je u međuvremenu, kroz aktivnu komunikaciju, utvrđen "ključ unutrašnje stranačke organizacije, a to su jedinstvo i sloga, kojeg treba svi da se pridržavaju".

"Verujem da je to bio samo loš dan u kojem je koleginica Pak iznela nekoliko oštrih kritika na račun koleginice MIhajlović. Toga više neće biti. U međuvremenu smo uz dijalog, bez potrebe da o tome raspravljamo na GO, razrešili to pitanje", naglasio je Mirović.
Poruka sa sednice GO, kako je istakao, bila je jedinstvo, sloga i hrabriji odnos prema istini koja je svima dostupna, jasno vidljiva, a to su istina o sređivanju međunarodnih finansija, o boljem međunarodnom položaju Srbije, dovođenju investitora, reformskim zakonima koji daju rezultate
Mirović je u govoru na početku sednice istakao da je Srpska napredna stranka uspela da zaustavi destrukciju zemlje i trasira put ekonomskom i sveukupnom oporavku.
Konstatovao je da je zemlja bila opterećena gotovo decenijskim sistematskim razaranjem a da se SNS hrabro i uspešno suočio s tim problemima vođen svojim liderom i premijerom.
"Jasno je da tu energiju i snagu koju ispoljava SNS najjasnije i najbolje personifikuje Aleksandar Vučić", rekao je Mirović, dodajući da se stranka odgovorno suprotstavila političkoj destrukciji, a posebno u dva pravca.
To su, naveo je, borba protiv korupcije i kriminala i uvođenje reda i zakona u zemlju, a drugi segment je ekonomski preobražaj.
Naveo je da je od 2014. bilo brojnih izazova u toj borbi, ali da je ona dala rezultate i konstatovao da su oni vidljivi u stabilizovanju budžeta, javnih finansija, dovođenju investicija... 

Kada je reč o izborima u Vojvodini, Mirović je naveo da SNS mora veoma dobro da se spremi za njih bez obzira na to da li će politička konkurencija prihvatiti dijalog da se izbori održe u decembru ili kasnije.
"Jasno je da građani očekuju promene i da moramo biti spremni da ih izdejstvujemo snagom programa, snagom dosadašnjeg delovanja stranke i autoriteta našeg predsednika Vučića", poručio je Mirović dodajući da od članova ne očekuje samo rezultat nego briljantnu pobedu za politički preobražaj Vojvodine.
"Nećemo dozvoliti da samo zamenimo mesta sa onima koji će veoma brzo sa tih mesta otići, već ćemo uspeti da političkim i ekonomskih programom pokažemo rezultate koristeći resurse koje Vojvodina ima na rapsolaganju", rekao je Mirović.
Poručio je članovima GO da nikako i nigde ne čine greške i poteze koje je činila politička konkurencija zbog koje Srbija traži, a kroz SNS ima snažnu energiju, sveobuhvatne promene u svim sferama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MITROVIĆ: Vučić ne učestvuje na GO SNS, jer se ne oseća najbolje?!

Izvor: Kurir, 26.Apr.2015

Imao je jutros tešku sednicu vlade i zbog svega toga danas neće prisustvovati sednici Glavnog odbora SNS, jer se ne oseća najbolje, rekao je MIrović..SREMSKA MITROVICA - Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) održava se danas u Sremskoj Mitrovici bez lidera Aleksandra Vučića, jer se on, kako...

Nastavak na Kurir...

Glavni odbor bez Vučića

Izvor: Akter, 26.Apr.2015

Srpska napredna stranka (SNS) u Sremskoj Mitrovici održava sednicu Glavnog odbora, kojoj ne prisustvuje lider partije Aleksandar Vučić, javlja Radiotelevizija Srbije (RTS)..Sednicom Glavnog odbora predsedava potpredsednik SNS Igor Mirović...Kako je objašnjeno, Vučić ne prisustvuje sednici jer...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.