Savetu ministara stigla preporuka za otvaranje poglavlja 35

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2015, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetu ministara stigla preporuka za otvaranje poglavlja 35

Evropska komisija i Evropski savet za spoljne poslove dostavili su Savetu ministara i članicama EU preporuku za otvaranje poglavlja 35 u pregovorima sa Srbijom, koje se bavi pitanje Kosova, izjavila je Maja Kocijančič, portparolka Federike Mogerini, visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost EU.

Na pitanje kako komentariše izjave srpskih zvaničnika da se poglavljen 35 od Srbije traži da prizna nezavisnost >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosova, Kocijančičeva kaže da je na državama članicama da razmotre učinak Srbije i odluče o otvaranju poglavlja.

"U skladu sa okvirom za pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, Evropska komisija i EEAS su pripremili i dostavili Savetu ministar svoju ocenu o napretku dijaloga i predložili državama čalnicama otvaranje poglavlja 35", rekla je ona za "Danas".

Prema njenim rečima, procena se odnosi na razmatraenje sporazuma postignutih u dijalogu, odnosno otvorena pitanja u primeni.

"Sada je na državama članicama da razmotre učinak Srbije i odluče o otvaranju novog poglavlja", istakla je portparolka Federike Mogerini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.