Šapić: U Srbiji ne postoji čovek koji bi priznao kosovsku nezavisnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 10:14

Šapić: U Srbiji ne postoji čovek koji bi priznao kosovsku nezavisnost

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić kaže da u Srbiji ne postoji čovek koji bi u trenutnim okolnostima priznao kosovsku nezavisnost.

Dodao je da kada bi i postojao, pre toga bi Ustav Srbije morao da se promeni nakon referenduma.

- Činjenica je da imamo malo stvari na koje možemo da utičemo, ali s druge strane, odreći se tek tako, svesno, bez ičega, dela svoje teritorije, pa čak i dela koji na terenu odavno ne kontrolišete - to ne poznaje svetska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istorija - rekao je Šapić u intervjuu za današnju "Politiku".

Šapić je rekao da građanima treba reći ukoliko je priznanje Kosova uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

- Da znanju šta nas čeka i kakve su konsekvence. I pozitivne i negativne. Svaka odluka naroda je legitimna, samo što svi moraju da budu svesni šta ta odluka nosi - naglasio je on.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Šapić: Ne postoji čovek koji bi u trenutnim okolnostima priznao Kosovo

Izvor: Beta, 28.Okt.2020

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je da u Srbiji ne postoji čovek koji bi u trenutnim okolnostima priznao nezavisnost Kosova i dodao da kada bi i postojao, pre toga bi Ustav Srbije morao da se promeni nakon referenduma."Činjenica je da imamo malo stvari na koje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.