Samoopredeljenje u Tirani sprema demonstracije protiv Vučića i Dodika

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Samoopredeljenje" u Tirani sprema demonstracije protiv Vučića i Dodika

Kako navode, oni će organizovati aktivnosti kako bi na "miran i simboličan način izrazili protivljenje poseti Vučića i Dodika".

Pokret "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija organizovaće večeras u Tirani, gde se održava regionalni skup "Brdo-Brioni", protest protiv dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Pozvali su i medije da isprate događaj koji je planiran za 18 sati u glavnoj gradskoj ulici, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bulevaru mučenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.

Aleksandar Vučić & Milorad Dodik are persona non grata in Albania. May 8th, at 18:00, in Tirana, citizens will gather to oppose their supremacist and chauvinistic politics, and to oppose their visit in Albania for the "Brdo-Brijuni" summit. pic.twitter.com/h7KdHxUb88

— boiken.abazi (@BoikenAbazi) May 6, 2019

U Tirani se večeras i sutra održava samit "Brdo-Brioni" na kome, pored ostalih regionalnih lidera, učestvuju i Vučić i Dodik, kao i predstavnici EU i Poljske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.