STIGLE POHVALE IZ BRISELA: Srbija pokazala zrelost u upravljanju migracijama

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIGLE POHVALE IZ BRISELA: Srbija pokazala zrelost u upravljanju migracijama

Napori dali rezultate.

 Na 6.sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije i Srbije, danas u Briselu, razmotren je dosadašnji napredak naše zemlje u okviru evropskih integracija, uz ocenu da aktivnosti u okviru Poglavlja 24 napreduju i da se očekuje nastavak dosadašnjeg dobrog rada u ovoj oblasti.

Na sastanku je razmotrena i implementacija i revizija Akcionog plana za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Poglavlje 24 - pravda, sloboda i bezbednost i tom prilikom predstavnici Evropske komisije pohvalili su napore Srbije u upravljanju migracijama, saopštio je MUP.

Pre svega, oni su pozdravili usvajanja Zakona o strancima, Zakona o graničnoj kontroli, kao i Strategije i pratećeg Akcionog plana za suprotstavljanje iregularnim migracijama.

Pohvaljena je i saradnja naše granične policije sa kolegama iz regiona, a predstavnici Evropske unije su ponovili da su spremni da pruže podršku našoj zemlji u cilu prevazilaženja izazova u oblasti migracija.

Na sastanku je ocenjeno da aktivnosti u okviru Poglavlja 24 napreduju svojim tokom i da se očekuje nastavak dosadašnjeg dobrog rada u ovoj oblasti.

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, koju su predvodili pomoćnici ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević i Zoran Lazarov, predstavili su na sastanku dosadašnji rad na reviziji Akcionog plana za Poglavlje 24, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Paunović: Akcioni plan za prava manjina beleži rezultate

Izvor: RTS, 07.Nov.2019

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović učestvovala je u Briselu na sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji. Navela je da se od usvajanja Akcionog plana beleže rezultati na svim poljima kada je u pitanju sprovođenje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.