SRS: Pretnja da bi se opravdao pritvor

Izvor: RTS, 08.Mar.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Pretnja da bi se opravdao pritvor

Uz podsećanje da da Vojislav Šešelj drži "svetski rekord kada je pritvor u pitanju" član predsedništva radikala Boris Aleksić rekao da je kazna od 28 godina, koju traži Tužilaštvo Haškog tribunala, smišljena da bi se opravdao njegov desetogodišnji pritvor.

Predstavnici Srpske radikalne stranke ocenili su da je kazna od 28 godina, koju je Tužilaštvo Haškog tribunala tražilo za Vojislava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Šešelja, smišljena isključivo da bi se opravdao njegov 10-godišnji pritvor.

"Optužbe su smešne i amaterske. Njihov osnovni cilj je da spreče povratak Šešelja u Srbiju, kao i da opravdaju njegov desetogodišnji pritvor", rekao je na konferenciji za novinare član predsedništva radikala Boris Aleksić.

On je podsetio da Vojislav Šešelj drži "svetski rekord kada je pritvor u pitanju".

Aleksić je ukazao da je Šešeljevo zdravstveno stanje i dalje loše, ali da je on ipak pripremio odbranu za završnu reč koju će održati u ponedeljak pred tribunalom.

Šešelju je u januaru pozlilo nakon čega mu je ugrađen pejsmejker.

Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Šešelja u januaru 2003. za ratne zločine na podrčju Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine, a on se dobrovoljno predao u februaru iste godine.

Suđenje mu je počelo u novembru 2007. godine, a iznošenje završnih reči trebalo bi da počne 5. marta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.