SPS od subote u novoj vlasti

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2012, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS od subote u novoj vlasti

Predstavnici četiri odborničke grupe predali su zahtev za vanrednu sednicu Skupštine grada Novog Sada na kojoj bi trebalo da bude smenjen gradonačelnik Igor Pavličić iz DS i Gradsko veće. Kako Danas saznaje, odluku o pristupanju novoj vladajućoj koaliciji sa SNS u subotu će zvanično doneti SPS, čiji je pristanak neophodan za formiranje vlasti.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<  

Igor Pavličić je prethodno izgubio podršku SPO, a potom i LSV, što su naprednjaci iskoristili da formiraju novu većinu, u kojoj bi se pored stranke Vuka Draškovića našli DSS i doskorašnji članovi Pokreta Dveri.

 

- Poslednji datum za sazivanje sednice Skupštine grada je 12. septembar i uveren sam da će do tada biti formirana nova gradska većina i smenjen gradonačelnik Pavličić - rekao je predsednik Gradskog odbora SNS Miloš Vučević.

 

Kako Danas nezvanično saznaje, nakon što je predat zahtev za vanrednu sednicu, na razgovore o formiranju vlasti u prostorije SNS došli su predstavnici SPS.

 

"Razgovor je bio otvoren i pun razumevanja. O novoj većini razgovaralo se samo načelno i oni nisu rekli nijedan argument protiv njihovog pristupanja. SPS je ozbiljna partija u kojoj se poštuje hijerarhija i odluku o ulasku u novu koaliciju usvojiće na sednici Predsedništva, zakazanoj za subotu“, kaže izvor Danasa iz SNS.

 

Predsednik novosadskog SPO Vladimir Jelić rekao je da Pavličić mora da ode s funkcije u narednih 15 dana "jer je arogantnim i bahatim ponašanjem uspeo da rastera koalicione partnere, i SPO i LSV“.

 

- Pavličić tvrdoglavo nije hteo da čuje za probleme u funkcionisanju njegove vlasti ni da razgovara o promeni Statuta grada, kojim je sebi dao gotovo apsolutnu moć. SPO će podržati izbor Miloša Vučevića na mestu gradonačelnika, jer je to u interesu građana Novog Sada - kazao je Jelić.

 

Pavličić je, s druge strane, poručio da su tvrdnje SPO besmislene, jer su "odbornici sa njihove liste prešli na drugu stranu i opredelili se da ruše novosadsku vlast“ i pitao ih "koja je cena bila za tu prodaju“.

 

Šef odborničke grupe "Novi Sad odmah“ i doskorašnji član Dveri, Miroslav Parović, rekao je da će Novosađani dobiti vlast kakvu zaslužuju, koja će zaustaviti sve loše procese, kao što je "potpuno uništavanje javnih preduzeća“.

 

Zahtev za sazivanje vanredne sednice skupštine i smenu gradonačelnika Igora Pavličića potpisalo je 35 odbornika, i to 15 iz SNS, devet iz grupe "Svi za Novi Sad“, koju čine šest odbornika Romske demokratske stranke i tri odbornika SPO, koji su pre nekoliko dana napustili vladajuću koaliciju, zatim pet odbornika DSS i šestoro iz grupe "Novi Sad - odmah“, a koju čini pet odbornika Dveri i jedan iz partije Nijedan od ponuđenih odgovora, koji su u međuvremenu isključeni iz tih stranaka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.