ŠOKANTNO SAZNANJE U VEZI UBISTVA ALEKSANDRA ŠARCA NA NOVOM BEOGRADU: Policija otkrila nove detalje u istrazi

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 22:23

ŠOKANTNO SAZNANJE U VEZI UBISTVA ALEKSANDRA ŠARCA NA NOVOM BEOGRADU: Policija otkrila nove detalje u istrazi

Lazar I. (23) iz Kraljeva, koji je 17. oktobra izrešetao Aleksandra Šarca (35) u garaži Tržnog centra na Novom Beogradu, nekoliko dana pre zločina je nestao i niko nije znao gde se nalazi.

Sumnja se da je Lazar za to vreme u "štek" stanovima u Beogradu pripremao ubistvo Šarca, pripadnika pljačkaške bande "Pink Panter".

U policiji veruju i da je Lazar posle zločina ostao da se krije u Srbiji.

Kako se saznaje, Lazarev otac je početkom oktobra pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policiju u Kraljevu i prijavio da je njegov sin nestao i da se već nekoliko sedmica nikom ne javlja.

- Na pitanje inspektora zašto ranije nije prijavio da je Lazar nestao, otac je odgovorio da se i ranije dešavalo da njegov sin ne bude kod kuće po nekoliko dana, ali nikada toliko dugo - kaže izvor.

Policija je nakon toga počela potragu za Lazarom, a zatim je 17. oktobra u garaži tržnog centra maskirani napadač ispalio dva hica u glavu Aleksandru Šarcu. Tokom uviđaja, na pištolju koji je ubica bacio u blizini tržnog centra pronađen je Lazarev DNK.

Za njim je odmah izdata poternica, ali se Lazar i dalje nalazi u bekstvu, dok je Šarac deset dana nakon ranjavanja preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

- Istragom je utvrđeno da je Lazar nakon pucnjave u "Ušću" koristio nekoliko "štek" stanova u Beogradu i okolini, koje je iznajmio pre zločina. Zbog mogućnosti da želi da pobegne iz Srbije, posebna pažnja je usmerena na proveru eventualnih falsifikovanih dokumenata na graničnim prelazima. Naravno, postoji mogućnost i da je Lazar pobegao iz zemlje "divljim" putevima, kroz šumu ili preko Drine, ali postoje ozbiljne indicije da je i dalje u Srbiji - objasnio je izvor.

On dodaje i da je Lazar pre zločina bio u kontaktu sa članovima jedne moćne kriminalne grupe iz Crne Gore, što može ukazati na naručioca ubistva.

Podsetimo, Šarac se 17. oktobra oko 16.30 dovezao svojim blindiranim "mercedesom" u garažu tržnog centra.

- Vozilo je parkirao na mestu za invalide i ušao u zgradu. Posle nekoliko časova vratio se u garažu i krenuo ka kolima. Lazar mu je tada prišao s leđa i ispalio mu dva hica u potiljak.

Sigurnosne kamere su snimile napadača, koji je na sebi imao hiruršku masku, kačket i narandžastu jaknu. Na snimku je zabeleženo i kako on pored tržnog centra baca pištolj "brauning" sa prigušivačem i beži u pravcu Save, ka Brankovom mostu, gde ga je najverovatnije čekao saučesnik.

Šarac je, inače, bio u žiži javnosti i u februaru 2017, kada je sa Urošem I. uhapšen zbog sumnje da su, kao članovi bande "Pink Panter", u septembru 2016. opljačkali juvelirnicu "Eleuteri Sant Andrea" u Milanu i ukrali nakit vredan više stotina hiljada evra.

Italijanska policija tada je objavila i snimak pljačke sa nadzorne kamere, na kom se vidi Šarac kako ulazi u lokal i traži da mu radnica juvelirnice pokaže skupoceni nakit. On je zatim obara na zemlju, vezuje selotejp trakom, a njegov saučesnik Uroš tada utrčava u zlataru, otvara sef i zajedno uzimaju skupoceni plen. Italijanska policija je tokom uviđaja na licu mesta pronašla otiske prstiju jednog pljačkaša, ali pošto to nisu bili otisci Aleksandra Šarca, on je u tom slučaju oslobođen, usled nedostatka dokaza.

Aleksandar Šarac je nekoliko puta bio na meti ubica. U dva navrata su mu bačene bombe na vilu na Banovom brdu u Beogradu, a 5. januara 2019. plaćeni ubica Čaba Der je greškom, umesto Šarca, ubio njegovog zeta Nebojšu Markovića ispred vile u kojoj su zajedno živeli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ŠOK SAZNANJA POLICIJE O BRUTALNOJ LIKVIDACIJI ŠARCA: Dok se ubica priremao za zločin, otac prijavio policiji njegov nestanak!

Izvor: Kurir, 28.Okt.2020

Lazar I. (23) iz Kraljeva, koji je 17. oktobra izrešetao Aleksandra Šarca (35) u garaži Tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu, nekoliko dana pre zločina je nestao i niko nije znao gde se nalazi!

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.