ŠOJGU UPOZORIO NA OZBILJNE POSLEDICE: Nemačka i Evropa da pripaze šta rade, gomilanje NATO snaga na granici Rusije nije dobro!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 16:07

ŠOJGU UPOZORIO NA OZBILJNE POSLEDICE: Nemačka i Evropa da pripaze šta rade, gomilanje NATO snaga na granici Rusije nije dobro!

Nemačka ministarka odbrane je prethodno pozvala NATO u akciju obuzdavanja Rusije

Ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer mora da zna koje su posledice gomilanja snaga na granici Rusije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- U svetlu poziva na vojno obuzdavanje Rusije, NATO nastavlja da gomila snage na našim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << granicama. Ministarka odbrane Nemačke mora dobro da zna koji je bio epilog sličnih akcija po Nemačku i Evropu - rekao je Šojgu. On je naglasio da "bezbednost u Evropi može biti samo zajednička, bez narušavanja interesa Rusije".

- Međutim, danas, NATO nije spreman na ravnopravan dijalog po ovom pitanju. Štaviše, realizacija plana NATO-a o "obuzdavanju" Avganistana završena je katastrofom kojom se sada bavi ceo svet - dodao je Šojgu. Juče je ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp Karenbauer izjavila da bi NATO trebao da pokaže Rusiji spremnost da upotrebi oružje u slučaju potrebe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija upozorila Nemačku i Evropu: "Moraju da znaju koje su posledice"

Izvor: B92, 23.Okt.2021

Ministarka odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer mora da zna koje su posledice gomilanja snaga na granici Rusije, izjavio je Sergej Šojgu..."U svetlu poziva na vojno obuzdavanje Rusije, NATO nastavlja da gomila snage na našim granicama. Ministarka odbrane Nemačke mora dobro da zna koji je bio...

Nastavak na B92...

Šojgu: NATO gomila snage na granici Rusije, nemačka ministarka dobro zna koji je bio epilog sličnih akcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2021

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu optužio je danas NATO da postepeno gomila trupe u blizini granica Rusije i da ne želi da ravnopravno razgovara sa Moskvom o evropskoj bezbednosti...Izjava Šojgua najnoviji je znak porasta tenzija između Rusije i NATO pošto su ministri Alijanse u sredu dogovorili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.