SNS ne da mesto gradonačelnika Kraljeva

Izvor: Blic, 19.Jun.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS ne da mesto gradonačelnika Kraljeva

Deo članova Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) ogradio se večeras od predloga predsednika Gradskog odbora Zorana Bojanića da kandidat za gradonačelnika Kraljeva bude Tomislav Ilić iz Nove Srbije.

Prema njihovim rečima, takav predlog nije bio stav Gradskog odbora SNS, već stav pojedinca.

Pre dva dana je Bojanić podneo ostavku na funkciju predsednika Gradskog odbora SNS zbog toga što nije prihvaćen njegov predlog da kandidat za gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bude Ilić.

Član Gradskog odbora SNS i odbornik te partije u gradskoj skupštini Predrag Terzić podsetio je da, prema Statutu, o kandidatu za gradonačelnika odlučuje isključivo Gradski odbor.

Na sastanku GO održanom 17. juna za predlog da kandidat za novog gradonačelnika bude Ilić bilo je manje od 10 članova odbora, a više od 40 članova je zahtevalo da novi gradonačelnik bude iz redova odborničke grupe SNS, rekao je Terzić.

On je dodao da je na sastanku još jednom potvrđeno da donedavni predsednik GO Bojanić nema podršku među članstvom.

Da je Bojanić to i sam shvatio, svedoči činjenica da je na istom sastanku dao neopozivu ostavku na mesto predsednika GO, a njegovom ostavkom prestao je mandat i celokupnom rukovodstvu GO, pojasnio je Terzić.

Deo članova GO SNS zahtevao je na konferenciji za novinare da se predlog o kandidaturi Ilića za funkciju gradonačelnika odmah povuče, a odbornike koalicionih stranaka pozvao da poštuju odluke SNS kao partnera u vlasti i da ne podležu pritiscima onih koji, kako je rečeno, nemaju ni legalitet, ni legitimitet da pregovaraju u ime SNS.

Na Gradskom odboru SNS pre dve večeri većina članova je podržala predlog da se u trku za mesto gradonačelnika upusti Terzić.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.