SNP Naši predali spisak Čepurinu

Izvor: B92, 29.Mar.2014, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP Naši predali spisak Čepurinu

Beograd -- SNP Naši saopštio je da je spisak "30 najvećih srbomrzaca i izdajnika medju javnim ličnostima" predao ambasadoru Rusije u Srbiji Aleksandru Čepurinu.

U saopštenju te organizacije protiv koje je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo predistražni postupak, navodi se da je SNP Naši apelovao na ambasadora Rusije da taj spisak bude prosledjen nadležnim organima u Moskvi kako bi osobama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa spiska u najhitnijem roku bio zabranjen ulaz na teritoriju Rusije.

"Eventualno delovanje ovih osoba u Ruskoj Federaciji može samo dodatno urušiti naše državne i nacionalne interese, predstavljati bezbedonosnu pretnju, pogoršati poziciju Srbije i ugroziti partnerske odnose Rusije i Srbije", navodi se u saoštenju.

Dodaje se da "ne treba zatvarati oči pred činjenicom da su osobe sa spiska srbomrzaca i izdajnika najaktivniji i ključni faktori u projektu stvaranja antiruskog i rusofobnog ambijenta u Srbiji".

"Oni koji treba da odgovaraju pred zakonom zbog teških krivičnih dela antisrpskog govora mržnje, teških oblika diskriminacije prema Srbima i protivustavnog delovanja u medijima svoju krivičnu odgovornost stavljaju u drugi plan i sebe prozivaju 'nepodobnima, a država pod uticajem stranih ambasada im pruža podršku u tome", piše u soapštenju pokreta Naši.

Tužilaštvo je navelo da je postupak pokrenut juče zbog sumnje da je izvršeno ugrožavanje sigurnosti.

Veliki broj organizacija i političkih partija protestvovalo je zbog "govora mržnje" koje, prema njihovim ocenama, širi SNP Naši.

SNP Naši je naveo da će tražiti medjunarodnu zaštitu zbog političkog progona i ugrožavanja bezbednosti članova te organizacije ako ne dodje do hitnog procesuiranja osoba sa njihovog spiska.

SNP "Naši" je juče objavio spisak od, kako je navedeno, 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika medju javnim ličnostima, a na spisku se nalaze glumci, reditelji, pisci, politički analitičari, novinari.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je predistražni postupak protiv organizacije "Naši" zbog objavljivanja spiska takozvanih "srbomrzaca i izdajnika medju javnim ličnostima".
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predistražni postupak zbog spiska i pretnji

Izvor: Politika, 29.Mar.2014

Listu od „30 srbomrzaca” SNP Naši predali ambasadoru Rusije Aleksandru Čepurinu..Srpski narodni pokret (SNP) Naši saopštio je da je spisak „30 najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima” predao ambasadoru Rusije u Srbiji Aleksandru Čepurinu i ocenio da se zbog tog spiska protiv...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.