SKANDALOZNO Mapa Srbije bez Kosova i dalje na sajtu Opštine Bujanovac!

Izvor: Press, 29.Jul.2013, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDALOZNO Mapa Srbije bez Kosova i dalje na sajtu Opštine Bujanovac!

Na mapi se jasno vidi granica ucrtana između Srbije i Kosova! A da nije reč o administrativnoj pokrajinskoj granici jasno je iz činjenice da takva granica nije na isti način ucrtana na severu Srbije, u slučaju Vojvodine!
Osim toga, mada na mapi nisu upisana imena evropskih država, upisana su imena njihovih većih gradova, a za države koje nisu članice Evropske unije stavljeni su samo glavni gradovi, ako izuzmemo Bujanovac, koji je predstavljen kao "centar sveta". Tako, za Srbiju stoji Beograd, ali u okviru granica Kosova i Metohije, istaknuta je Priština! Novi Sad, s druge strane nije obeležen na mapi.
Srpski narodni pokret "Naši" digao je juče dževu u medijima kako je na sajtu Opštine Bujanovac, na engleskoj i albanskoj verziji, postavljena mapa Evrope gde je Srbija označena u granicama bez Kosova. "Naši" su optužili da je ovo jedan od sajtova urađenih uz pomoć američke organizacije "USAID", te da je i mapa postavljena u skladu sa američkom politikom priznavanja Kosova.
Na plavo-sivoj mapi Srbija je bila oivičena posebnom nijansom plave boje, ali u taj poseban deo nije upalo Kosovo i Metohija.

 
Mapa je brzo uklonjena sa zvaničnim obrazloženjem Zorana Stankovića, šefa koorinaconog tela za jug Srbije, da su je postavili hakeri, a na englesku i albansku verziju sajta postavljena je ona koja je stajala i na srpskoj verziji.
Međutim, kao što smo objasnili, mapa i dalje pokazuje Srbiju bez Kosova i Metohije, iako je to sada manje uočljivo!

 
Razgraničenje Srbije i Kosova na mapi primetno je već na prvi pogled kada je to učinjeno korišćenjem druge boje, dok je gotovo neprimetno kada ih razdvaja samo tanka bela linija.
Uostalom, pogledajte pa procenite sami.
A ako su spornu verziju mape postavili hakeri, ovu verziju definitivno nisu!

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Države EU i Priština će odlučiti o ostanku Euleksa

Izvor: Beta, 29.Jul.2013

BRISEL, 29. jula 2013. (Beta) - Države-članice Evropske unije će "u tesnoj saradnji s vlastima Kosova" odlučiti o produženju mandata Euleksa na Kosovu i to na temelju zajedničke ocene situacije i potreba Kosova...To je u .

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.