SADA I DEFINITIVNO: Evo kada će Švedska i Finska predati zahteve za članstvo u NATO

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2022, 17:17

SADA I DEFINITIVNO: Evo kada će Švedska i Finska predati zahteve za članstvo u NATO

Ulazak u NATO sve izvesniji.

Švedska i Finska će sutra predati zahteve za članstvo u NATO, najavila je danas švedska premijerka Magdalena Anderšon.

- U Švedskoj i Fnskoj smo saglasni da idemo ruku pod ruku kroz ceo proces i zajedno ćemo sutra podneti zahtev - rekla je Anderson na zajedničkoj konferenciji za novinare sa finskim predsednikom Saulijem Ninistom u Stokholmu, a prenosi Rojters.

Finski parlament odobrio je ranije danas predlog da Finska zatraži prijem u NATO, saopštio je predsednik parlamenta Mati Vanhanen, dok je ministarka spoljnih poslova Švedske An Linde potpisala jutros zahtev za prijem u NATO.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedska i Finska danas predaju zahtjeve za članstvo u NATO

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2022, 07:29

STOKHOLM, HELSINKI - Švedska i Finska danas će predati zahtjeve za članstvo u NATO, najavila je švedska premijerka Magdalena Anderson.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.