SAD naložile prizemljenje svih aviona Boing 737 Max 8 i 9

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2019, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD naložile prizemljenje svih aviona Boing 737 Max 8 i 9

SAD su danas hitno naložile da svi avioni Boing 737 Max 8 i Max 9 budu prizemljeni, i ta naredba stupa "na snagu odmah", saopštio je američki predsednik Donald Tramp.

Odluka je doneta nakon nesreće etiopskog aviona Boing 737 Max 8 u kojoj je poginulo 157 ljudi, preneo je AP.

Mnoge zemlje su već zabranile da Max 8 preleće njihov vazdušni prostor ili su prizemljile ove avione, ali pre ove Trampove objave, američka Federalna administracija za avijaciju saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da ne raspolaže bilo kakvim podacima da su ti avioni nebezbedni.

Tramp je kao razlog za odluku citirao "nove informacije" koje su izašle na videlo u tekućoj istrazi o nesreći, ali nije naveo detalje, prenosi AP.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Slučaj Boing: Prizemljenje reputacije

Izvor: RTS, 15.Mar.2019, 08:50

Posle nesreće u Etipoiji do skoro najpoželjniji model aviona ove američke kompanije "isključen je iz aviosaobraćaja" širom sveta. Letelica je imala podsistem koji je automatski obarao nos aviona, a posada nije bila obučena da ga isključi. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.