Ružić o preletačima: Mandat je pripadajuća vrednost onog ko ga dobije

Izvor: Blic, 06.Jul.2017, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić o "preletačima": Mandat je pripadajuća vrednost onog ko ga dobije

Mandat je pripadajuća vrednost onoga koji ga dobije na izborima, prokomentarisao je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić predlog LSV-a da se promeni zakon koji kaže da mandat pripada poslaniku.

LSV je predložio da se promeni zakon, te da niko ne može da postane član druge stranke dok ne vrati mandat stranke iz koje je došao.

Ministar Ružić je, komentarišući taj predlog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novinarima rekao da je to što pojedini "preleću", stvar njihovog kućnog vaspitanja i etike, a podseća predstavnike LSV-a da su i oni glasali po predlogu Venecijanske komisije da je mandat pripadajuća vrednost onoga ko ga dobije na izborima.

- I oni su imali dva slučaja preletanja, pa poučeni tim možda žele političke poene - rekao je ministar.

On kaže da u SPS-u nisu postojali takvi "frapantni" slučajevi onih koji su odlazili.

Prema njegovim rečima, bilo je onih koji su "doletali iz nebuha, ali su tako i odleteli", ali oni koji su pristupili stranci na pravi način nemaju manir da "prelete" bilo gde .

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ružić: Mandat pripada onome ko ga dobije na izborima

Izvor: B92, 06.Jul.2017

Beograd -- Ministar državne upravei lokalne samouprave Branko Ružić izjavio danas da poslanički i odbornički mandat pripada onome ko ga dobije na izborima...On je novinarima, povodom zahteva Lige socijaldemokrata Vojvodine da stranke donesu kodekse ili pravilnike po kojima neće prihvatati članove...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.