Rusija i Belorusija sinhronizovale stop liste za Evropsku uniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 14:05

Rusija i Belorusija sinhronizovale "stop liste" za Evropsku uniju

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je sa Belorusijom uspostavljena koordinacija u okviru Unije tih država radi sinhronizacije "stop lista" kao odgovor na sankcije koje je uveo Zapad.

"U skladu sa principom reciprociteta, proširili smo našu zaustavnu listu tako što smo uključili predstavnike članica EU koji aktivno učestvuju u ludilu sa sankcijama”, izjavio je Lavrov na konferenciji za novinare, prenosi TASS.

On je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brzinu beloruskih kolega u usvajanju odluke.

“Kao što znate, objedinili smo stop liste od 2015. godine, stoga je ova koordinacija u okviru Unije država usaglašena“, rekao je ministar.

Do sada je EU uvela dva paketa sankcija protiv Minska, pogađajući 55 članova rukovodstva zemalja, uključujući predsednika Aleksandra Lukašenka i predstavnike strukture moći. Svima im je zabranjen ulazak u EU, dok će njihovi računi u evropskim bankama biti zamrznuti ako bude otkriveni.

Lukašenko je 24. novembra rekao da će Belorusija uvesti sankcije protiv zemalja EU kao odgovor, što će naštetiti Uniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.