Rusija: Novinar, hapšenje, NATO i veleizdaja

Izvor: B92, 07.Jul.2020, 11:44

Rusija: Novinar, hapšenje, NATO i veleizdaja

Moskva -- Priveden nekadašnji novinar, a odnedavno savetnik šefa Ruske agencije za kosmička istraživanja (Roskosmos) Ivan Safronov.

On se tereti državnu izdaju.

Federalna služba bezbednosti (FSB) je saopštila da je Safronov predavao tajne podatke jednoj od specijalnih službi NATO.

Navodi se da je po zadatku službe NATO prikljupljao i predavao informacije o vojno-tehničkoj saradnji, odbrani i bezbednosti Rusije, koji predstavljaju državnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tajnu.

FSB je potvrdio da je protiv Safronova podignuta optužnica za državnu izdaju i da su u toku istražni postupci.

U Roskosmosu su naveli da privodjenje Safronova nije povezano sa njegovim radom u toj korporaciji, gde je došao pre dva meseca.

Ruski mediji, međutim, navode da je njegovo privodjenje verovatno povezano sa člankom koji je u maju objavio u Komersantu o isporukama lovaca Su-35 Egiptu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UHAPŠEN RUSKI NOVINAR ZBOG DRŽAVNE IZDAJE: Safronov predavao tajne podatke Rusije NATO-u (VIDEO)

Izvor: Kurir, 07.Jul.2020

Nekadašnji novinar, a odnedavno savetnik šefa Ruske agencije za kosmička istraživanja (Roskosmos) Ivan Safronov priveden je pod optužbom za državnu izdaju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.