Rekonstrukcija u finišu: Dačić i Vučić odlučuju o novim ministrima do kraja nedelje

Izvor: Press, 19.Avg.2013, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija u finišu: Dačić i Vučić odlučuju o novim ministrima do kraja nedelje

Kako pišu Večernje novosti, poslednju reč o broju resora i novim licima u Nemanjinoj daće, tokom vikenda, predsedništva SNS i SPS, a zatim će svoje predloge uputiti u Skupštinu, koja će 26. avgusta raspravljati o rekonstrukciji Vlade.
Kako za Novosti poručuje premijer Ivica Dačić, „sve teme biće na stolu, od formiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << novih ministarstava, rotacije postojećih resora, eventualnog ulaska novih partnera u Vladu, do konkretnih kadrovskih rešenja“:
“Cilj SPS je da rekonstruisana vlada bude što brža i efikasnija, a ne da u njoj držimo što više fotelja. Naravno, postavlja se pitanje šta bi donela eventualna zamena ministarstava ili uvođenje novih stranaka u Vladu. O tome ćemo sve razgovarati narednih dana i do sledećeg ponedeljka, kada će se ovo pitanje naći u parlamentu, izaći ćemo sa konkretnim predlozima”, kaže Dačić.
Narednih dana odlučivaće se, tvrde Novosti, ko će sesti u fotelje ministra prosvete, saobraćaja, privrede, odbrane, kulture, sporta, poljoprivrede i regionalnog razvoja. Koalicioni partneri takođe treba da se dogovore da li će biti formirano posebno ministarstvo za evropske integracije ili će taj posao biti „podeljen“ između Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za EU.
Naprednjaci se zalažu, i sa tim predlogom će najverovatnije izaći pred socijaliste, kako objavljuej taj list, da se objedine energetika i rudarstvo, a da zaštita životne sredine, koja će biti jedna i od najzahtevnijih oblasti u pregovorima sa EU, bude poseban resor.
Za socijaliste je ovakav „kostur“ buduće vlade manje-više prihvatljiv, ali su poslednjih dana slali jasne signale da je malo verovatno da će Dačić napustiti mesto šefa policije. SPS je, s druge strane, spreman da se rotiraju pojedina ministarstva. Kako tvrde naši izvori, Dačić bi bio spreman da ustupi mesto ministra prosvete ukoliko bi na čelo resora poljoprivrede došao kadar socijalista.
Iako je do sada u javnosti figuriralo više od 30 potencijalnih kandidata za upražnjena ministarska mesta, iz obe stranke poručuju da još nije pao konkretan dogovor ni za jedno kadrovsko rešenje.
“Rekonstrukcija Vlade nije završena, još se razgovara i pregovara oko detalja i još nisu poznata imena svih novih ministara”, kaže potpredsednik SNS Bratislav Gašić.
On ne isključuje mogućnost zamene resora jer je, kako kaže, cilj rekonstrukcije boljitak građana Srbije, a ne samo strogo držanje koalicionog sporazuma. Gašić je poručio da rok u kome Skupština treba da usvoji Zakon o vladi i imenuje nove ministre neće biti probijen i da će Srbija već sledeće nedelje dobiti redizajniranu vladu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Sve teme biće na stolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2013

U razgovorim narednih dana o rekonstrukcioji vlade sve će biti na stolu i do sledećeg ponedeljka, kada će se ovo pitanje naći u parlamentu, izaći ćemo sa konkretnim predlozima, izjavio je premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić: Novi ministri do kraja ove nedelje

Izvor: Blic, 19.Avg.2013

Premijer Ivica Dačić najavio je da će se sastav njegove rekonstruisane vlade znati do kraja nedelje - pošto završi konsultacije s vicepremijerom Aleksandrom Vučićem. ..Premijer je za današnje izdanje "Večernjih novosti" rekao da su "sve teme na stolu" - od formiranja novih ministarstava, rotacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.