Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcije na proglašenu nezavisnost Katalonije: SAD stale uz Španiju

Nakon što je Katalonija danas proglasila nezavisnost počele su pristizati prve reakcije na potez parlamenta te španske pokrajine.

Prvi je reagovao španski premijer Marijano Rahoj koji je poručio Špancima da budu mirni i da će vratiti zakonitost u Kataloniju.

Potom se oglasio Donald Tusk koji je poručio kako se za EU ništa nije promijenilo.

"Za EU se ništa ne mijenja. Španija ostaje naš jedini sagovornik. Nadam se da će vlada Španije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izabrati snagu argumenata umjesto sile", rekao je.

Potom se na Twitteru oglasila i španska vojna policija koja je citirala prvi član Ustava Španije.

"Nacionalni suverenitet počiva u španskom narodu, iz čega proizilaze ovlaštenja države", poručili su uz fotografiju španske zastave.

Američki State Department poručio je kako vlada SAD-a podržava vladu Španije i njezine ustavne mjere koje će joj pomoći da ostane ujedinjena i jaka, prenosi Index.hr.

NEW: State Department on Catalonia: The U.S. "supports the Spanish government’s constitutional measures to keep Spain strong and united." pic.twitter.com/SN3i1i1qvH
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reakcije na proglašenu nezavisnost Katalonije: SAD stale uz Španiju

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2017

Nakon što je Katalonija danas proglasila nezavisnost počele su pristizati prve reakcije na potez parlamenta te španske pokrajine...Prvi je reagovao španski premijer Marijano Rahoj koji je poručio Špancima da budu mirni i da će vratiti zakonitost u Kataloniju...Reakcije iz Evropske unije..Potom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.