Rama moli EU: Pomozite nam, a mi ćemo da hapsimo

Izvor: B92, 20.Nov.2017, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama moli EU: Pomozite nam, a mi ćemo da hapsimo

Albanski premijer Edi Rama zatražio je od EU pomoć u suzbijanju bandi koje profitiraju od prodaje droge, prostitucije, trgovine ljudima i drugih aktivnosti.

Rama je u pismu upućenom evropskoj dvadesetosmorici rekao da je potrebno da se vođe bandi uhapse, osude i da se izvedu pred pravdu, a da se njihova imovina stečena kroz kriminalne aktivnosti oduzme.

Rama je u pismu u koje je agencija AP imala uvid napisao: "Mi želimo vašu pomoć i zauzvrat nudimo našu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se uhvate ovi ljudi i izvedu pred pravdu".

Borba protiv organizovanog kriminala i posebno protiv trgovine drogom ključni su izazovi za Albaniju, navela je AP.

Albanija je članica NATO od 2009, a od 2014. je postala zemlja kandidat za članstvo u EU. Albanija se nada da počne pregovore o članstvu u EU iduće godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rama traži pomoć EU u borbi protiv kriminala

Izvor: RTS, 20.Nov.2017

. Premijer Albanije Edi Rama želi podršku država članica Evropske unije u borbi protiv kriminalnih klanova, koji profitiraju od prodaje droge, prostitucije, trgovine ljudima i drugih nelegalnih aktivnosti.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.