RUSIJA MOŽDA NE ŽELI SAMIT Francuska i Nemačka zahtevaju sastanak sa Putinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 17:52

"RUSIJA MOŽDA NE ŽELI SAMIT" Francuska i Nemačka zahtevaju sastanak sa Putinom

Ideja o susretu Putina sa liderima EU dolazi nakon samita ruskog predsednika sa američkim kolegom Džoom Bajdenom 16. juna u Ženevi.

Izaslanici Francuske i Nemačke u Evropskoj uniji izneli su danas kolegama ideju o održavanju samita sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, u pokušaju da se unaprede odnosi sa Moskvom, reklo je dvoje neimenovanih diplomata.

- Potrebno je da razgovaramo o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tome kako da izađemo iz ove negativne spirale, ali treba da napredujemo ujedinjeni - rekao je jedan od diplomata.

On je dodao da su pojedine baltičke zemlje upozorile da se Rusija možda neće saglasiti sa održavanjem takvog samita.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Samit EU sa Putinom?

Izvor: B92, 23.Jun.2021

Brisel -- Izaslanici Francuske i Nemačke u Evropskoj uniji izneli su danas kolegama ideju o održavanju samita sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom...Ovo je pokušaj da se unaprede odnosi sa Moskvom, reklo je dvoje neimenovanih diplomata..."Potrebno je da razgovaramo o tome kako da izađemo iz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.