RUSI PROČITALI KURTIJA, OVO JE KRAJNJI CILJ PRIŠTINE! Situacija je veoma opasna, gomilaju snage na severu Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2022, 22:34

RUSI "PROČITALI" KURTIJA, OVO JE KRAJNJI CILJ PRIŠTINE! Situacija je veoma opasna, gomilaju snage na severu Kosova

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je večeras ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, naglašavajući da se nastavlja kampanja zastrašivanja i ugnjetavanja srpskog stanovništva, prenosi RTV.

- Cilj je osvajanje, zauzimanje severa pokrajine. Uz popustljivost, čak i podršku Zapada. Zar je moguće smatrati ubedljivim tvrdnje njegovih predstavnika o tome da nisu u stanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da utiču na Prištinu? Naravno da ne. Svesno se radi na zaoštravanju sukoba - naveo je Bocan-Harčenko u saopštenju koje je prenela ruska ambasada u Beogradu.

Kako ističe, nemoguće je ne primetiti da se eskalacija na Kosovu odvija u sklopu sastanaka o Zapadnom Balkanu i razgovora o značaju stabilnosti u regionu.

- Ali apsolutno ništa se ne radi za normalizaciju alarmantne situacije u pokrajini. Kriza je potrebna Zapadu da izvrši pritisak na Beograd, da drži srpski svet u strahu - smatra Bocan-Harčenko.

Ambasador Rusije kaže da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković potpuno u pravu, kada podseća na izvesnu odredbu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o povratku srpskog policijskog osoblja na Kosovo.

- Razume se, zapadnjaci ne mare za sprovođenje onoga šta je usaglašeno uz njihovo posredovanje. Njihovi su ciljevi sasvim suprotni zadacima rešavanja kriznih pitanja: najvažnije za Zapad je da strana, koju sponzoriše, kupi vreme. To je sada otvoreno priznato u vezi sa Minskim sporazumima. Neću se iznenaditi da ista tužna sudbina čeka i Briselske dogovore, koje Priština i EU ostavljaju na papiru - zaključio je u saopštenju ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.