Izvor: RTS, 13.Feb.2022, 00:58

RIK usvojio novi Poslovnik

Republička izborna komisija je, na sednici održanoj 12. februara 2022. godine, donela Poslovnik Republičke izborne komisije.
Tokom sednice donet je kodeks ponašanja članova i zamenika članova organa za sprovođenje izbora, Uputstvo o načinu određivanja biračkih mesta, Uputstvo o uređenju biračkog mesta i prostorije za glasanje, Uputstvo o jedinstvenim standardima za izborni materijal, kao i Uputstvo o načinu ostvarivanja prava birača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na informaciju o tome da li je u izvodu iz biračkog spiska evidentiran da je glasao, saopšteno je na sajtu RIK-a.

Tokom sednice doneto je Uputstvo za sprovođenje žreba za utvrđivanje redosleda kandidata za predsednika Republike na listi kandidata za izbor predsednika Republike, kao i Uputstvo o načinu praćenja izlaznosti birača na izbore i Uputstvo za statističku obradu podataka na izboru.
Sednici je predsedavao predsednika Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojena nova dokumenta RIK za izbore

Izvor: JUGpress.com, 13.Feb.2022

BEOGRAD..Republička izborna komisija je, na sednici održanoj 12. februara, usvojila Poslovnik RIK, kao i kodeks ponašanja članova i zamenika članova organa zasprovođenje izbora, Uputstvo o načinu određivanja biračkih mesta, Uputstvo o uređenju biračkog mesta i prostorije za glasanje, saopštila...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.