REPUBLIKA SRPSKA GA NIKADA NEĆE SLAVITI! Milorad Dodik oštro o prvom martu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021, 17:59

"REPUBLIKA SRPSKA GA NIKADA NEĆE SLAVITI!" Milorad Dodik oštro o prvom martu

Dodik je istakao da se BiH odnosi neprijateljski i nakaradno

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da 1. mart nije praznik i da ga u Republici Srpskoj nikada neće slaviti.

- Nikada i da 66 puta Ustavni sud donese odluku, nećemo slaviti. Ovo je gore od Turaka i 500 godina. Ništa tu nije u interesu RS i evo ja prvi nikada neću sprovoditi odluke Ustavnog suda BiH - rekao je Dodik.

- Srpska je definisana 9. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa namerom da bude nezavisna. Autonomija je legitiman stav našeg naroda. Mi slavimo Dan Republike, to je 9. januar i to ne možete da promenite - rekao je Dodik.

On je kazao da je Ustav Srpske nezakonito promenjen od strane visokog predstavnika, te da ga treba prilagoditi izvornom Dejtonu.

- Mi već imamo spreman nacrt Ustava, tražimo legitiman način kako da bude donesen - rekao je Dodik.

Kada je reč o novoj dozi vakcina koje stižu sutra iz Rusije u RS, Dodik je rekao da je već značajan broj ljudi u RS vakcinisan i da će proces vakcinacije biti nastavljen.

- 20.000 vakcina koje stižu su ozbiljan broj. Mi vakcinaciju nastavljamo. I dalje smo u kontaktu sa različitim proizvođačima - rekao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dodik: RS nikada neće slaviti 1. mart

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Feb.2021

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik rekao je u subotu 27. februara da Republika Srpska (RS) neće slaviti 1. mart - Dan nezavisnosti BiH i da to ne može i neće biti praznik u tom bosanskohercegovačkom entitetu. On je novinarima u Banja Luci, gdje je u subotu održan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.