Izvor: Beta, 19.Jun.2021, 19:31

Prvi plenarni sastanak Konferencije o budućnosti Evrope održan bez predstavnika građana

Konferencija o budućnosti Evrope održala je danas svoju prvu plenarnu sednicu u Strazburu, uz nadu da će uspeti da zainteresuje građane koji zasad nisu u to uključeni, da učestvuju u toj širokoj konsultaciji o budućnost Evropske unije."Ova konferencija je jedinstveno iskustvo", pohvalio je belgijski liberalni poslanik u Evropskoj uniji Gij Verhofštat skup u zgradi Evropskog parlamenta u Strazburu, koji je već bio domaćin svečanog pokretanja te konferencije 9. maja u prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona. Zatim je govorio o "neviđenom poduhvatu" koji treba izvesti u narednih deset godina.Poredeći konferenciju sa štafetnom trkom, Verhofštat, koordinator za delegaciju Evropskog parlamenta, objasnio je da će građani prvo izraziti svoje želje i potom ih, kao štafetu preneti na plenarnom zasedanju koje će formulisati "konkretne predloge za reformu", a zatim će konačno "štafetna palica" stići institucijama EU da bi sprovele odabrane predloge."Ova konferencija mora da funkcioniše, na kraju moramo da imamo konkretne rezultate", insistirala je Ana Paula Zakarias, državna sekretarka za evropske poslove Portugalije koja do 1. jula predsedava EU."Pokušavamo da podstaknemo evropske građane da razgovaraju zajedno i donesu ideje o Evropi koju želimo", dodala je ona u govoru u skupštini sa uglavnom 108 evroposlanika, 54 predstavnika Evropskog saveta, tri člana Evropske komisije, 108 predstavnika nacionalnih ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Prvi plenarni sastanak Konferencije o budućnosti Evrope održan bez predstavnika građana

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2021

Konferencija o budućnosti Evrope održala je danas svoju prvu plenarnu sednicu u Strazburu, uz nadu da će uspeti da zainteresuje građane koji zasad nisu u to uključeni, da učestvuju u toj širokoj konsultaciji o budućnost Evropske unije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.