Protest u Beogradu, šesnaesti dan

Izvor: RTS, 18.Apr.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Beogradu, šesnaesti dan

U Beogradu su po šesnaesti put održani protesti građana nezadovoljnih izbornim rezultatima. Trasa kojom su se kretali demonstranti bila je nešto drugačija nego ranije. Protesti su održani i u većim gradovima Srbije.
Okupljeni su nosili transparente na kojima je između ostalog pisalo: "Protiv sistema, obrazovanje za sve", "Padni mi na grudi, Nebojša", "Fer i slobodni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbori, sloboda medija".

Na čelu kolone su bili dobošari, a malo ispred njih išao je automobil iz kojeg se puštala muzika.
Demonstranti su se, nakon okupljanja kod Skupštine, kretali trasom koja je bila nešto drugačija od uobičajene.
Kako je ranije danas i bilo najavljeno, demonstranti su išli ka Pravnom fakultetu, a potom su skrenuli u Beogradsku ulicu. Zatim su od Slavije Terazijama došli u Knez Mihailovu.
Odatle je kolona nastavila ka Pariskoj ulici pa do Studentskog trga, a odatle do Trga republike i nazad do Skupštine.
Kako navodi agencija Beta, broj okupljenih je po nezvaničnim policijskih procenama varirao od nekoliko stotina na početku i završetku protesta do između dve i po i tri hiljade u delu šetnje od Bulevara kralja Aleksandra do Trga Slavija.
Protesti su održani i u Nišu, Kraljevu i Zrenjaninu. 
Iako je za danas bio najavljen nastavak protesta "Protiv diktature" i u Kragujevcu, zbog malog broja okupljenih Kragujevčana, kako su organizatori saopštili, protestna šetnja je odložena za sutra, javlja dopisnik RTS-a. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nastavak protesta nakon "pauze" FOTO

Izvor: B92, 18.Apr.2017

Beograd -- Učesnici 16. po redu protesta "Protiv diktature" u Beogradu nakon "pauze" za praznike završili su protestnu šetnju oko 21 h ispred Doma Narodne skupštine...Oni su najavili da će se u sredu ponovo okupiti na istom mestu..."Dole diktatura", "Sutra opet u 18 sati", skandirali su okupljeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.