Prosvetari: Ako se smanje plate, školska godina se neće završiti

Izvor: Press, 19.Apr.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari: Ako se smanje plate, školska godina se neće završiti

Četiri reprezentativna sindikata obrazovanja odlučiće na sastanku 23. aprila da li će i kada stupiti u štrajk zbog najavljenih smanjenja plata u javnom sektoru. Na sastanku će biti razmotreno da se primeni grčki scenario.
- Ukoliko najavljeno smanjenje plata za 10 odsto bude obuhvatilo prosvetne radnike, školska godina neće biti završena - najavljuje Slobodan Brajković, predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije. Dragan Matijević, predsednik Unije sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prosvetnih radnika Srbije, najavljuje da će na sastanku biti dogovorena i forma štrajka.
- Razmatra se mogućnost da umesto dosadašnjeg oblika da jedan štrajk traje dugo, primenimo verziju grčkog scenarija, kraće a češće štrajkove - najavljuje Matijević.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Štrajk,   Grčka

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Neće biti kraja školske godine?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2014

Četiri reprezentativna sindikata obrazovanja odlučiće na sastanku 23. aprila da li će i kada stupiti u štrajk zbog najavljenih smanjenja plata u javnom sektoru. ..Đaci možda i neće dočekati kraj ove školske godine zbog štrajka .. ..Četiri reprezentativna sindikata obrazovanja odlučiće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.