Prohodni putevi ka Zubinom Potoku, Kfor uklonio blokadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2012, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prohodni putevi ka Zubinom Potoku, Kfor uklonio blokadu

ZUBIN POTOK -

Putevi koji iz pravca Zvečana i južnog dela Kosovske Mitrovice vode prema Zubinom Potoku ponovo su prohodni, posle skoro pet sati današnje blokade.

Kfor je nešto pre 14 sati deblokirao putni pravac Zvečan-Zubin Potok u selu Jagnjenica, pošto su Srbi u susednom selu Zupče, na putnom pravcu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok, pristali da pomere barikadu, kako bi u pratnji Kfora prošla tri vozila Euleksa prema administrativnom prelazu Brnjak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Saobraćaj je na toj deonici normalizovan.

Kfor je jutros oko 9 sati blokirao saobraćaj na svom kontrolnom punktu u Jagnjenici nakon što su Srbi prethodno jutros zaustavili četiri vozila Euleksa u susednom selu Zupče koja su krenula prema administrativnom prelazu Brnjak.

Srbi su blokirali vozila Euleksa na barikadi u Zupču na kojoj dežuraju a kao razlog navode da je Euleks želeo da bez pratnje Kfora stigne do prelaza Brnjak.

To je u poslednjih nekoliko dana peti slučaj ograničavanja slobode kretanja Euleksu na severu Kosova.

Srbi na barikadi u Zupču tvrde da je dogovor da jedan ili dva džipa mogu drumskim putevima uz pratnju Kfora stići do pomenutog prelaza, a jutros su, kako kažu, četiri vozila misije EU na Kosovu pokušala bez pratnje Kfora da stignu do prelaza.
Pogledaj vesti o: Brnjak,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor uklonio blokadu

Izvor: Mondo, 11.Mar.2012

Putevi koji iz pravca Zvečana i južnog dela Kosovske Mitrovice vode prema Zubinom Potoku ponovo su prohodni, posle skoro pet sati današnje blokade.

Nastavak na Mondo...

Kosovo: KFOR uklonio barikade na putu Zvečan - Zubin potok

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Mar.2012

Putevi koji iz pravca Zvečana i južnog dela Kosovske Mitrovice vode prema Zubinom Potoku ponovo su prohodni, posle skoro pet sati današnje blokade. KFOR je nešto pre 14 sati deblokirao putni pravac Zvečan-Zubin Potok u selu Jagnjenica, pošto su Srbi u susednom selu Zupče, na putnom pravcu Kosovska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Jagnjenica: Kfor uklonio blokadu

Izvor: Večernje novosti, 11.Mar.2012

Kfor je nešto pre 14 sati deblokirao putni pravac Zvečan-Zubin Potok u selu Jagnjenica, pošto su Srbi u susednom selu Zupče, na putnom pravcu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok, pristali da pomere barikadu

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.