Proglašene izborne liste Saveza vojvodjanskih Madjara i Srpske radikalne stranke

Izvor: Beta, 18.Feb.2022, 19:07

Proglašene izborne liste Saveza vojvodjanskih Madjara i Srpske radikalne stranke

Republička izborna komisija proglasila je danas izborne liste Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) i Srpske radikalne stranke (SRS) za parlamentarne izbore 3. aprila.Članica RIK-a Vesna Stojković saopštila je da je SVM podneo listu sa 250 kandidata, pod nazivom "Savez vojvodjanskih Madjara - Ištvan Pastor", da je utvrdjeno da ispunjava uslove u pogledu zastupljenosti polova i priložena je sva dokumentacija.Podnet je i spisak 8.894 birača, a proverom je utvrdjeno da su validna 8.743 potpisa.Na današnjoj sednici RIK je potvrdio i da je lista SVM lista nacionalne manjine.Za člana RIK-a u ime te liste imenovan je Marko Nenadić a za zamenika Sanja Kostić.Sinoć je listu podnela i Srpska radikalna stranka, takodje sa 250 kandidata, a pod nazivom "Dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka".Kako je rekla Stojković i radikali su podneli svu dokumentaciju, kao i spisak 11.472 birača."Posle provere, ukupan broj valjanih potpisa iznosi 11.239 čime su ispunjeni uslovi da lista bude proglašena", rekla je Stojković.U ime SRS član RIK-a biće Uroš Kršić, a zamenik Biljana Krasić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIK proglasio listu "Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor"

Izvor: RTS, 18.Feb.2022

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu listu "Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor" za parlamentarne izbore 3. aprila. . Takođe, Izborna komislija je izglasala da ta lista ima položaj izvorne nacionalne manjine na izborima za narodne poslanike...

Nastavak na RTS...

Ko su kandidati Srpske radiklane stranke za poslanike

Izvor: Danas, 18.Feb.2022

Republička izborna komisija proglasila je danas izbornu listu Srpske radikalne stranke (SRS) za parlamentarne izbore 3. aprila.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.