Preminuo profesor Pravnog fakulteta Ratko Marković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 11:23

Preminuo profesor Pravnog fakulteta Ratko Marković

Redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu dr Ratko Marković preminuo je u Beogradu u 77. godini, saopštio je danas taj fakultet.

Marković je bio sudija Ustavnog suda Jugoslavije, potpredsednik Vlade Republike Srbije od 1994. do 2000. godine, član Komisije za pisanje Ustava Republike Srbije iz 1990. godine, Ustava Savezne Republike Jugoslavije iz 1992. i Ustava Crne Gore iz 1992. godine.

Kao kandidat Socijalističke partije Srbije na prvim višestranačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izborima 1990. godine, nije uspeo da postane narodni poslanik.

U decembru 1992. godine, izabran je za saveznog poslanika u Veću građana Savezne skupštine Savezne Republike Jugoslavije. Savezni poslanik je bio do 1996. godine.

Uprvoj Vladi Mirka Marjanovića od 15. marta 1994. do 24. marta 1998. godine, bio je potpredsednik Vlade Republike Srbije. Potpredsednik Vlade je bio i u drugoj Vladi Mirka Marjanovića od 24. marta 1998. do 24. oktobra 2000. godine.

Zajedno sa Nikolom Šainovićem, bio je član pregovaračke delegacije Savezne Republike Jugoslavije na mirovnoj konferenciji o Kosovu i Metohiji koja je održana februara 1999. godine u Rambujeu.

Na suđenju Slobodanu Miloševiću pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, Marković je bio svedok odbrane.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminuo Ratko Marković

Izvor: Radio 021, 29.Apr.2021

Dr Ratko Marković, redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, preminuo je u 77. godini u Beogradu, saopštio je danas taj fakultet...Marković je bio sudija Ustavnog suda Jugoslavije, potpredsednik Vlade Republike Srbije od 1994. do 2000. godine, član Komisije za pisanje Ustava Republike...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.