Predstavnici UTS i Društva sudija Srbije biće u Radnoj grupi za promenu Ustava

Izvor: Beta, 21.Jun.2021, 12:46

Predstavnici UTS i Društva sudija Srbije biće u Radnoj grupi za promenu Ustava

Predstavnici Udruženja tužilaca Srbije (UTS) i Društva sudija Srbije biće članovi Radne grupe za promenu Ustava u oblasti pravosudja, pored eksperata iz oblasti ustavnog prava, dogovoreno je danas na konsultacijama o promeni Ustava.Kako je saopšteno, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsednica Vlade Ana Brnabić i ministarka pravde Maja Popović složili su se da članovi tog udruženja i društva treba da budu u Radnoj grupi, kako bi proces bio u potpunosti inkluzivan.Oni su na sastanku govorili o formiranju Radne grupe od strane skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, koja će zajedno za skupštinskim Odborom biti zadužena za sačinjavanje teksta ustavnih amandmana.Narodna skupština usvojila je 7. juna 2021. godine predlog Vlade Srbije za promenu Ustava Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Konsultacije o promeni Ustava: Radna grupa u najskorijem roku

Izvor: OkRadio.rs, 21.Jun.2021

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, premijerka Ana Brnabić i ministarka pravde Maja Popović održali su još jedne konsultacije o promeni Ustava u oblasti pravosuđa. Na sastanku se razgovaralo o formiranju Radne grupe za promenu Ustava u najskorijem roku, kako bi svi učesnici imali vremena...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.