Predstavnici Evropske unije i AstraZeneke o smanjenju isporuke vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 14:45

Predstavnici Evropske unije i AstraZeneke o smanjenju isporuke vakcina

Predstavnici Evropske unije sastaće se danas sa rukovodiocima AstraZeneke kako bi zatražili dalja pojašnjenja od te kompanije jer su neočekivano najavili veliko smanjenje slanja vakcine protiv kovid-19 evropskom bloku u prvom kvartalu ove godine, rekli su zvaničnici EU.

AstraZeneka, koja je svoju vakcinu razvila sa Univerzitetom Oksford, saopštila je da ne može da ispuni dogovorene ciljeve do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << marta, dok je neimenovani zvaničnik EU rekao Rojtersu da to znači smanjenje od 60 odsto vakcina na 31 milion doza.

"Očekujemo da će kompanija pronaći rešenja i iskoristiti sve moguće fleksibilnosti za brzu isporuku", rekao je portparol evropske komisije dodajući da je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ranije danas razgovarala sa čelnikom AstraZeneke Paskalom Sorioom da ga podseti na obaveze kompanije.

Britansko-švedska farmaceutska kuća dobila je avansnu uplatu od 336 miliona evra od EU kada je postigla dogovor sa AstraZenekom u avgustu za najmanje 300 miliona doza, rekao je drugi neimenovani zvaničnik EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EU želi zabraniti evropskim kompanijama izvoz vakcina protiv COVID-19 bez ranije najave

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jan.2021

Evropska komesarka za zdravlje Stella Kyriakides je najavila da će se zabraniti izvoz vakcina protiv COVID-19 bez ranije najave. Ovaj poduhvat evropskih institucija je posledica prošlonedeljne najave kompanije AstraZeneca da neće biti u stanju da snabdeva zemlje članice Evropske unije sa ranije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.