Izvor: RTS, 17.Avg.2020, 13:31

Predsednik opštine Dečani Hotiju: Ponudite rešenje, što je dosta – dosta je

Predsednik opštine Dečani Baškim Ramosaj pozvao je kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ponudi rešenje umesto obustave radova na magistralnom putu Dečani–Plav, koji lokalne vlasti mimo zakona grade u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani.
"Kada se radovi obustave, dobro je da se ponude i ispravna rešenja, gospodine premijeru. Žao mi je što trenutno nosite probleme nastale pre 20 godina", napisao je Ramosaj na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fejsbuk nalogu, dodajući da danas šalje "samo upozorenje": "Dosta je, dosta"!

Ramosaj kaže da je spreman da nađe rešenje tako što će napraviti put.
Nakon što je u petak objavio privremenu obustavu radova, u današnjem oglašavanju na društvenim mrežama, Ramosaj je objavio i fotografije sa obilaska gradilišta u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani.
Opštinske vlasti poslednjih dana intenzivirale su gradnju magistralnog puta kroz zaštićenu zonu pravoslavnog manastira Visoki Dečani, u kojoj su takvi infrastrukturni objekti strogo zabranjeni.
Kosovski premijer Avdulah Hoti zatražio je juče obustavu radova na putu Dečani–Plav, rekavši da "podržava preispitivanje svih zakonskih i praktičnih mogućnosti na terenu za dovršetak puta koji povezuje Kosovo sa Crnom Gorom".
Pre Hotija, zabranu radova zatražili su monasi Visokih Dečana, Eparhija raško- prizrenska i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iguman Sava Janjić: Rešenje je obilaznica oko manastira Visoki Dečani

Izvor: RTS, 17.Avg.2020

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić saopštio je da bi zaobilazni put oko specijalne zaštićene zone manastira Visoki Dečani omogućio nastavak radova na auto-putu Dečani–Plav. . Iguman Sava Janjić je na svom Fejsbuk nalogu predstavio mapu obilaznice oko manastira...

Nastavak na RTS...

Gradonačelnik Dečana: Izgradićemo put na bilo koji način

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2020

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj obratio se predsedniku privremenih prištinskih institucija Hašimu Tačiju, predsednici skupštine Vjosi Osmani i premijeru Avdulahu Hotiju povodom spora oko manastira Dečani, a nakon obustave radova na putu za Plav, prenosi Gazeta Ekspres...Ramostaj je u pismu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Gospodine premijeru, žao mi je što nosite probleme nastale pre 20 godina" VIDEO

Izvor: B92, 17.Avg.2020

Kosovska Mitrovica -- Gradnja puta u blizini manastira Visoki Dečani i dalje izaziva oprečne reakcije na Kosovu i Metohiji...Radovi na izgradnji auto-puta u zaštićenoj zoni obustavljeni su juče, po zahtevu kosovskog premijera Avdulaha Hotija...Obustava radova u blizini Visokih Dečana ne dopada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.