Predsednik opštine Dečani Hotiju: Ponudite rešenje, što je dosta – dosta je

Predsednik opštine Dečani Baškim Ramosaj pozvao je kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ponudi rešenje umesto obustave radova na magistralnom putu Dečani–Plav, koji lokalne vlasti mimo zakona grade u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani.

"Kada se radovi obustave, dobro je da se ponude i ispravna rešenja, gospodine premijeru. Žao mi je što trenutno nosite probleme nastale pre 20 godina", napisao je Ramosaj na Fejsbuk nalogu, dodajući da danas šalje "samo upozorenje": "Dosta je, dosta"!

Ramosaj kaže da je spreman da nađe rešenje tako što će napraviti put.

Nakon što je u petak objavio privremenu obustavu radova, u današnjem oglašavanju na društvenim mrežama, Ramosaj je objavio i fotografije sa obilaska gradilišta u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani.

Opštinske vlasti poslednjih dana intenzivirale su gradnju magistralnog puta kroz zaštićenu zonu pravoslavnog manastira Visoki Dečani, u kojoj su takvi infrastrukturni objekti strogo zabranjeni.

Kosovski premijer Avdulah Hoti zatražio je juče obustavu radova na putu Dečani–Plav, rekavši da "podržava preispitivanje svih zakonskih i praktičnih mogućnosti na terenu za dovršetak puta koji povezuje Kosovo sa Crnom Gorom".

Pre Hotija, zabranu radova zatražili su monasi Visokih Dečana, Eparhija raško- prizrenska i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво