Vučić: Stiže velika investicija u Vojvodinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2020, 13:26

Vučić: Stiže velika investicija u Vojvodinu

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost velike investicije u Vojvodini. "Verujem da ću moći da vas obavestim uskoro o fantastičnoj investiciji u Vojvodini", poručio je Vučić, ne precizirajući o kojoj investiciji je reč. Predsednik je to rekao prilikom obilaska radova na Savskom trgu u Beogradu.

Renovinari Savski trg biće najveći u Srbiji, uz mnogo zelenila i velelepni spomenik osvnivaču srpske države Stefanu Nemanji, poručio je danas predsednik Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučić i dodao da će za dva i po do tri meseca trg biti gotov i pred Novu godinu zasijati punim sjajem.

Savski trg se, kaže, prostire na 32.000 kvadrata, od čega 20.000 kvadrata čistog prostora, pa će svakako biti najveći trg u Srbiji, rekao je Vučić i našalio se da će malo ko hteti tu da organizuje mitinge, jer većina bira mesta gde može da dovede manje ljudi, a da izgleda kao da ih ima mnogo.

"Ovo je još jedan važan korak u ulepšavanju Beograda, pravljenju grada funkcionalnijim", rekao je Vučić novinarima.

Dodao je da je Beograd nosilac turizma sa više od trećine turističkog kapitala i značajnim učešćem u BDP-u zemlje.

"Pogođen je zbog korone mnogo, ali očekujem da i ovaj deo grada, Beograd na vodi, Savamala, bude još jedan deo grada koji će moći da doprinosi razvoju grada i Srbije", rekao je Vučić.

Uzlet građevinarstva pokazuje koliko zemlja napreduje

Pre samo šest ili sedam godina u celoj Srbiji bilo je 1.500 gradilišta, a danas ih je ukupno 62.000, izjavio je danas predsednik Vučić, dodajući da to, između ostalog, pokazuje koliko je zemlja napredovala.

Vučić je, obilazeći radove na Savskom trgu, rekao da je građevinarstvo u Srbiji zabeležilo rast, i pored pada zbog korone u drugom kvartalu.

Značaj građevinarstva za srpsku privredu ilustrovao je i podatkom da je pre sedam do osam godina ta grana u ukupnom BDP-u učestvovala sa 3,7 odsto, a danas je taj udeo 5,9 odsto.

"Kada uzmete da je poljoprivreda manje od 10 odsto, a da ono što gradite dođe do šest odsto, jasno je koliko se toga pravi i gradi i koliko smo napredovali", rekao je Vučić.

Dodao je i da je Srbija pre sedam godina na Duing biznis listi bila 180. po izdavanju građevinskih dozvola, a danas smo 9. u svetu.

Dodao je da će uz obnovljenu fasadu na zgradi nekada glavne železničke stanice, uz noćno osvetljenje, trg izgledati veličanstveno.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas Savski trg, na kojem su u toku radovi u okviru projekta Beograd na vodi.

Deo radova na trgu je već gotov: spoljašnost zgrade bivše Glavne železničke stanice je u novom ruhu, tramvaji saobraćaju na pravcu Nemanjina - Karađorđeva, a obrisi modernog trga, za koji kažu da će biti novi centar prestonice. Centralni deo trga, kako je najavljivano, zauzimaće 23 metara visok spomenik posvećen Stefanu Nemanji, najviše takvo obeležje u prestonici, pešacima će pripasti centralni deo trga, dok će saobraćaj, automobilski i tramvajski biti izmešten na obode trga.

Lokomotiva legendarnog Plavog voza pomerena je znatno bliže ulazu u zgradu bivše Glavne železničke stanice, odnosno budući Muzej Nikole Tesle.

Sa predsednikom, radove su obišli i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičic, gradski urbanista Marko Stojičić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Savski trg biće najveći u Srbiji, koji radovi su već završeni

Izvor: RTS, 11.Avg.2020

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na Savskom trgu i najavio da će za dva i po do tri meseca biti gotov i pred Novu godinu zasijati punim sjajem. . Aleksandar Vučić je obišao Savski trg, na kojem su u toku radovi u okviru projekta "Beograd na vodi"...Renovinari...

Nastavak na RTS...

Vučić u obilasku gradilišta na Savskom trgu u Beogradu

Izvor: Beta Video, 11.Avg.2020

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete gradilištu na Savskom trgu, kod ukinute Glavne železničke stanice Beograda, gde će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji, rekao da to ``veliko gradilište podstiče razvoj cele Srbije``. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.