Predsednik Vučić obišao radove na Savskom trgu: Primićemo prvu vakcinu za koju srpski stručnjaci kažu da je bezbedna!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 13:25

Predsednik Vučić obišao radove na Savskom trgu: Primićemo prvu vakcinu za koju srpski stručnjaci kažu da je bezbedna!

Pratite uživo na našem portalu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas radove na Savskom trgu u okviru projekta Beograd na vodi.

Obilazak je započeo u 13 sati.

Podsećamo završetak radova na Savskom trgu očekuje se krajem novembra, kada bi trebalo da bude zasađeno i 250 stabala, posle čega će trg biti kompletan i otvoren. Spomenik srpskom županu Stefanu Nemanji koji će krasiti ovaj trg čuveni ruski skulptor Aleksandar Rukavišnjikov završio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je spomenik, četiri kamiona sa delovima spomenika već su na putu ka Srbiji.

Spomenik srpskom županu Stefanu Nemanji napravljen u bronzi, visok je 24 metra i težak 68 tona.

- Ja sam bio zaprepašćen - rekao je predsednik komentarišući natpise u novinama koji žele promenu vlasti u Srbiji. Objasnio je vezu između tajkunskih medija u Srbiji i Zagrebu.

- Ja njihovom argumentacijom nisam fasciniran, osim što ih razumem.

Predsednik je rekao da razume potrebu komšija da na čelu Srbije budu političari koji će ekonomski i politički oslabiti Srbiju.

- Mi pokušavamo da nađemo najbolja rešenja za veliki deo lokalnih samouprava - rekao je predsednik i dodao da će najverovatnije biti oko 40-50% novih gradonačelnika.

- U Rasinskom okrugu će na čelu opština biti pet žena - rekao je predsednik.

- Što se tiče vlade, nekako to polako, ali sigurno radimo. Vi znate da je nama rok 03. novembar, ali bićemo daleko od ustavnog roka.

Postoje dva koncepta oko  kojih se lomimo, a onda ćemo ići na formiranje vlade.

- Opet, u vladi bih voleo da imamo veći procenat dama, ali i veću energiju - rekao je predsednik

- Za petnaestak dana će sve biti u skupštini.

Na pitanje da prokomentariše vest da je registrovana prva vakcina protiv koronavirusa u svetu, on je rekao da je to posao za naše stručne timove.

- Što pre budemo imali vakcinu, to je spas naše ekonomije - rekao je predsednik.

On je objasnio da uprkos svim komentarima, on će slušati isključivo naše stručnjake u izboru vakcine protiv koronavirusa. Rekao je da će biti srećan ako budemo prvi koji će imati potpuno bezbednu vakcinu.

"Ovo će biti najveći trg u Srbiji, 20.000 metara kvadratnih čistog prostora i 12.000 metara kvadratnih pod saobraćajnicama. Velelepan trg! Imaće čak 300 stabala, gledaćemo da ozelenimo što više površina, to će biti neka vrsta obaveze i za sva buduća gradilišta i sve buduće investitore, da uvek razmišljaju o tome. Još jedan važan korak u ulepšavanju Beograda i pravljenju mnogo funkcionalnijeg grada. Beograd je nosilac našeg turizma." - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na Savskom trgu u okviru projekta @belgradewaterfront.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Aug 11, 2020 at 4:33am PDT

Što se mandatara tiče, predsednik je rekao da sledeće nedelje će biti sednica glavnog odbora gde će se razovarati o formiranju vlade.

-Ono što mi je važno je da vlada bude moderna, spremna na borbu - rekao je Vučić, dodajući da bi želeo da više bude žena u Vladi i što veću borbenost.

- Naravno da sam izrazio saučešće zbog poginulih ljudi rekao je predsednik komentarišući sukob između Azerbejdžana i Jermenije i dodao da je to normalno i prirodno.

Predsednik je rekao i da je odbrambena industrija za Srbiju vrlo važna.

- Ovo je slobodna zemlja, svako ima pravo da formira političke stranke, čak i da kupuje političke stranke. Sloboda protesta je sveta sloboda u Srbiji - rekao je predsedik i podsetio da bivša vlast nije dozvolila bilo kome ni da prošeta gradom.

On je podsedio da svako ima slobodu da formira stranke i udruženja.

- Kao predsednik Srbije srećan sam zbog mogućnosti da svako iskazuje svoje planove - rekao je predsednik i podsetio na to kako je u vreme dok je sadašnja opozicija bila na vlasti izgledao taj deo grada.

Kada je u pitanju oružje, predsednik je rekao da kada Srbija odluči da nešto kupi, uvek će neko imati razlog da prokomentariše. Podsetio je na to da naša vojna industrija delom živi i od izvoza

- Kad god se odlučimo nešto da kupimo uvek neko ima nešto protiv. i smo razmišljali o FK-3, videćemo, nismo još odluili. FK-3 inače nije na spisku SAD zabranjenog oružja. Što se tiče naše odbrambene industrije... ona živi 40-50 godina na tome što nešto proizvedu pa prodaju. Ja vas pitam u čemu je igra da jedan deo tajkunskim medija svakog dana mora da vodi kampanju protiv naše industrije? Da nam Bugari uzmu poslove? Pa da kukaju što nam Bugari uzimaju posao. Onda ćemo da imamo one koji će da ruše izvoz u svaku zemlju, čak i one za koje su sami potpisali. Ja to ne mogu da radim, jer moramo da brinemo o industirji, ali i o prijateljima, i da vodimo računa kako ćemo da se odnosimo prema njima - rekao je Vučić.

- Moj posao je kao vrhovnog komandanta da gradim jaku vojsku, a što se tiče odmbrambene industrije Srbije pomoćićemo.

Renovinari Savski trg biće najveći u Srbiji, uz mnogo zelenila i velelepni spomenik osvnivaču srpske države Stefanu Nemanji, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da će za dva i po do tri meseca trg biti gotov i pred Novu godinu zasijati punim sjajem.

Savski trg se, kaže, prostire na 32.000 kvadrata, od čega 20.000 kvadrata čistog prostora, pa će svakako biti najveći trg u Srbiji, rekao je Vučić i našalio se da će malo ko hteti tu da organizuje mitinge, jer većina bira mesta gde može da dovete manje ljudi, a da izgleda kao da ih ima mnogo.

- Mnogo sam srećan što sam danas mogao da obiđem ovaj trg, biće to najveći trg u Srbiji - rekao je predsednik i našalio se da malo ko hoće tu da organizuje mitinge.

- Suština je u tome da smo napravili još jedan važan korak u ulepšavanju Beograda- rekao je predsednik i rekao da je prestonica Srbije nosilac našeg turizma.

Predsednik je dodao da će na toj površini biti zasađeno 300 i rekao da se nada da će to biti obaveza za sva buduća gradilišta i investitore, da širimo "pluća" Beograda.

On je naveo da će u delu gde je Beograd na vodi i Sava mala, biti napravljen deo grada, koji će izgledati veličanstveno i koji bi pomogao razvoju turizma.

- Danas imamo gotovo 62.000 gradilišta u Srbiji - rekao je predsednik.

Predsednik Vučić je rekao da Trg stvarno dobro izgleda i da nije znao da je to najveći trg u Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Stiže velika investicija u Vojvodinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2020

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost velike investicije u Vojvodini. "Verujem da ću moći da vas obavestim uskoro o fantastičnoj investiciji u Vojvodini", poručio je Vučić, ne precizirajući o kojoj investiciji je reč. Predsednik je to rekao prilikom obilaska radova na Savskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.