Potvrđena podrške Tunisa suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

Izvor: RTS, 02.Jun.2020, 07:58

Potvrđena podrške Tunisa suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Republike Tunis Nuredinom Erejem.
U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo činjenicom da se stanje izazvano pandemijom koronavirusa popravlja u obe zemlje. Iskazano je očekivanje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se društvena i ekonomska situacija uskoro potpuno normalizovati i da će ekonomska i drugi vidovi saradnje između dve zemlje biti nastavljeni, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova. 
Ministar Erej je informisao Dačića o situaciji u Tunisu, ističući da su evropske zemlje prepoznale Tunis kao bezbednu turističku destinaciju u regionu južnog Mediterana i najavio skoro otvaranje turističke sezone u Tunisu.
U razgovoru je obostrano izneto zadovoljstvo napretkom u razvoju bilateralne saradnje i želja da se nastave aktivnosti na jačanju i produbljivanju višedecenijskih prijateljskih odnosa između Srbije i Tunisa, posebno u oblastima ekonomije i turizma.
Ministar Erej je potvrdio principijelnu podršku Tunisa suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, kao i punu podršku nastavku dijaloga i pronalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, na čemu je ministar Dačić zahvalio.
Ministar Erej zahvalio je na pomoći koju je Srbija pružila u repatrijaciji državljana Tunisa tokom pandemije koronavirusa, ne samo iz Srbije, već i iz čitavog regiona.
Tokom razgovora šef srpske diplomatije je uputio poziv svom tuniskom kolegi da u narednom periodu poseti Srbiju, što je ministar Erej sa zadovoljstvom prihvatio, istakavši da ga za Beograd i Srbiju vežu najlepše uspomene iz perioda kada je službovao u Ambasadi Republike Tunis u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Hvala Tunisu za podršku teritorijalnom integritetu Srbije

Izvor: Blic, 02.Jun.2020

Tunis potvrđuje principijelnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, kao i punu podršku nastavku dijaloga i pronalaženju kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, rečeno je tokom razgovora ministara spoljnih poslova Srbije i Tunisa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.