Poternica je politički pritisak

Izvor: B92, 25.Feb.2015, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poternica je politički pritisak"

Poslanik SNS-a Momir Stojanović izjavio je da je raspisivanje Interpolova poternica za njim i još 16 ljudi iz Đakovice politički pritisak.

Stojanović, koji je predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti i bivši oficir bezbednosti Vojske Jugoslavijeda, kaže da se nada reakciji države Srbije.

"Nadam se da imam državu koja će o tome da odluči jer raspisati ovakvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poternicu za cilj ima zaplašivanje Srba da se vrate na KiM i da se njihova imovina razgrabi", rekao je Stojanović, koji je predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost.

"Nadam se da iza sebe imam državu koja će o tome da se odredi jer raspisivanje ovih poternica ima za cilj da zaplaši ljude da se vraćaju na Kosovo i Metohiju i da omogući da se njihova imovina na Kosovu razgrabi", rekao je Stojanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je podizanje optužnica za ratne zločine direktna posledica odluke UN da se formira sud za ratne zločine koji su pripadnici OVK počinili na Kosovu.

Dnevni list "Frankfurtske vesti" objavio je da je sud u đakovici, gde je Stojanović rođen, podigao optužnicu za ratne zločine protiv 15 Srba, na osnovu koje su raspisane i crvene Interpolove poternice.

Stojanović je ocenio da će tih optužnica biti još kako bi se ublažili efekti osnivanja suda za ratne zlocicne koje su počinili pripadnici OVK.

On je dodao da je ponosan na sve što je u životu uradio i da ne namerava da se stavlja u poziciju da se za bilo šta brani.

Stojanović je od 1993. do 1996. godine bio zamenik načelnika za bezbednost Prištinskog korpusa, a do 1999. godine bio je načelnik bezbednosti u tom korpusu.

Interpol je raspisao "crvenu" međunarodnu poternicu za poslanikom SNS Momirom Stojanovicem zbog, kako se tvrdi, počinjenih zločina nad civilnim stanovništvom, a Stojanović u izjavi Tanjugu izražava nadu da će ga država zaštiti.

Na internet sajtu Interpola je objavljena "crvena" poternica protiv Stojanovića, koji je i predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.