Izvor: RTS, 07.Maj.2021, 19:06

Posrednici EP u međupartijskom dijalogu: Konsultacije dale važan uvid u trenutnu političku situaciju

Posrednici Evropskog parlamenta u međupartijskom dijalogu završili su konsultacije sa liderima osam poslaničkih grupa i predstavnicima 17 opozicionih partija i pokreta u Srbiji, a danas su se sastali i sa predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem da bi proverili kako napreduje proces međustranačkog dijaloga i pripremili sledeći korak.
U zajedničkom saopštenju Vladimira >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bilčika,Tanje Fajon, Eduarda Kukana i Knuta Flekenštajna pozdravlja se konstruktivnost i angažman lidera parlamentarnih grupa i lidera i predstavnika opozicionih partija i pokreta tokom konsultacija, čiji je cilj da se identifikuju prioritetna područja za dijalog i postizanje konsenzusa."Cilj je poboljšati okruženje i uslove za fer političko takmičenje uoči sledećih izbora u Srbiji. Konsultacije su nam dale važan uvid u trenutnu političku situaciju u zemlji i ideje u vezi sa oblastima na koje ćemo usmeriti svoj budući rad", navodi se u saopštenju evropskih poslanika.
Podvlače i da je proces međupartijskog dijaloga koristan za Srbiju, njene građane, ali i za evropske integracije zemlje, uz ocenu da je snažni, pluralistički parlament ključni stub za srpsku demokratiju, ali i njen budući ekonomski razvoj.
U zajedničkom saopštenju evroparlamentarci pozivaju da se na EU i Evropski parlament gleda kao na "partnere u cilju uvođenja Srbije u EU".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Klačar o konsultacijama o izbornim uslovima: Neke PROMENE se već DEŠAVAJU i VAN dijaloga

Izvor: Blic, 08.Maj.2021, 11:28

Konsultacije evropskih parlamentaraca sa poslaničkim grupama, vanparlamentarnim strankama i predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem su protekle u skladu sa očekivanjima, i tu nema velikih iznenađenja, kaže izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar, ocenjujući da su svi i dalje na istim pozicijama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.