Poruka Vučića iz Kine: Neka Merkelova i Makron kažu - hoće li nas ili neće

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka Vučića iz Kine: Neka Merkelova i Makron kažu - hoće li nas ili neće

Ako nas neće u EU, važno je samo da ne koče naš razvoj, i da ne uslovljavaju Srbiju s kim će da sarađuje, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je to izjavio povodom nekih stavova da EU nije potrebno dalje proširenje, uključujući Srbiju.

- Mi želimo da pripadamo društvu slobodnih evropskih zemalja. Sarađujući sa EU, želeći da ispunjavamo svoje obaveze i otvaramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nova poglavlja i da neka stara zatvaramo, Srbija će raditi i sarađivati sa svim drugim zemljama - Kinezima, Turcima, Rusima, Egipćanima. I naravno sa EU, to se podrazumeva - rekao je Vučić novinarima u Pekingu i dodao:

- Samo nemojte da nam govorite - nemojte sa ovima, ali mi vas nećemo.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara kako vidi poruku Manfreda Vebera, jednog od kandidata za predsednika EK, da Uniji u ovom trenutku nije potrebno proširenje. Kako dodaje, biće dobro čuti od kancelarke Merkel i predsednika Makrona - hoće li nas ili neće.

- E, sad, kad vas neko ne želi... možete da jurite neko vreme, ali posle izvesnog vremena to gubi smisao - rekao je Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.