Popović: Saradnja sa Rusijom šansa za rast

Izvor: RTS, 08.Feb.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Saradnja sa Rusijom šansa za rast

Demokratska stranka Srbije zalagaće se za formiranje Kancelarije za saradnju sa Rusijom, rekao Nenad Popović i ponovio da Srbija treba da odustane od puta u Evropsku uniju i proglasi političku neutralnost.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović izjavio je da će se ta stranka zalagati za formiranje Kancelarije za saradnju sa Rusijom.

"Srbija treba da odustane od puta u Evropsku uniju i da proglasi političku neutralnost. To je glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preduslov da naša zemlja počne da vodi uravnoteženu spoljnu politiku zasnovanu isključivo na srpskim ekonomskim interesima", naveo je Popović u pisanoj izjavi medijima.

On je naglasio da proglašenje političke neutralnosti predstavlja garant očuvanja bescarinskog sporazuma sa Rusijom koji je, kako tvrdi, najveća šansa za rast izvoza, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.

"Saradnja sa Rusijom mora da se odvija sistemski, a ne stihijski, i zato će se DSS zalagati za formiranje Kancelarije za saradnju sa Rusijom", naveo je Popović.

DSS će sutra zvanično započeti predizbornu kampanju predstavljanjem svog ekonomskog programa pod nazivom "Program razvoja Srbije od 2014. do 2019. godine - Ekonomija političke neutralnosti".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.