Policija krije izveštaj  o presretaču iz SNS

Izvor: Blic, 30.Nov.2012, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija krije izveštaj o presretaču iz SNS

Još se ne zna da li će član Srpske napredne stranke Aleksandar Stojić odgovarati zbog presretanja kolone predsednika Srbije Tomislava Nikolića pre devet dana na Novom Beogradu. Kako je potvrđeno za “Blic”, tužilac još nije dobio izveštaj iz policije o ovom slučaju, a pitanje je da li će ga uopšte dobiti. Vrh policije ćuti

- Prvo osnovno tužilaštvo formiralo je predmet i čeka izveštaj policije sa prilozima i dokumentima. Po dobijanju dokumentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tužilac će doneti odluku u kom pravcu će slučaj ići - potvrđeno nam je u tom tužilaštvu. Iako smo u policiji pokušali da dođemo do odgovora na pitanje zašto izveštaj još nije prosleđen i koji je razlog za odugovlačenje, i telefonom i putem mejla, juče nam niko nije odgovorio.

U kabinetu predsednika Nikolića juče ponovo nisu bili raspoloženi da govore za „Blic”. Na naše pitanje da li će Predsedništvo reagovati ovim povodom i zašto se skrivao Stojićev identitet, šefica pres službe Stanislava Pak u SMS poruci je napisala:

- Srbija je zemlja čuda u kojoj je moguće da novine izmišljaju vesti kako bi diskreditovale predsednika. Sad me zovete, a juče niste. Iako pišete da jeste. Svaka čast.

Stojić: Neću da objašnjavam

Aleksandra Stojića smo i juče pozvali kako bismo proverili da li je raspoložen da za naš list ispriča šta se zaista dogodilo prošle srede, ali je besno ponovio da „nema on nama šta da objašnjava”.

Pakova, međutim, ne govori istinu, jer se prethodnog dana nije javljala na mobilni telefon.

Ni u SNS nisu želeli da komentarišu naše saznanje da je član te stranke pokušao da preseče kolonu predsednika.

- Tek sam doputovala, videla sam vest, ali zaista ne bih da komentarišem pošto ništa o tome ne znam - rekla nam je Jadranka Joksimović, članica Predsedništva SNS, koja se jedina javila na telefon.

Ni Nebojšu Stefanovića nismo uspeli da dobijemo, ali je iz Skupštine stiglo saopštenje na internet adrese svih medija u kojem su naša saznanja označena kao „tendenciozne i šokantne laži” koji pokušavamo da diskreditujemo ugled Skupštine i njenog predsednika.

- Predsednik Narodnog doma nikada nije upoznao niti sreo pomenutog „presretača“ kojeg pominje vaš „neprofesionalni“ list. Uvredama i lažima „Blic“ krši osnovne postulate novinarske etike i predstavlja sramotu za časnu novinarsku profesiju - stoji u saopštenju.

Povezane vesti: Naprednjaci otvorili nove prostorije u Novom Sadu Oko 2.000 pristalica SNS u Pionirskom parku, koškanje sa policijom
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.