Pojačan saobraćaj, zadržavanja na prelazima do sat i po

Izvor: RTS, 28.Jul.2018, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan saobraćaj, zadržavanja na prelazima do sat i po

Poslednji vikend u julu donosi pojačan saobraćaj sa još jednom velikom smenom turista, a zadržavanja za putnička vozila na graničnim prelazima su do sat i po.
Na autoputu Beograd - Niš, između Jagodine i Ćuprije, danas je kilometarska kolona vozila.

Najveća gužva je kod nadvožnjaka za selo Končarvo, gde se oko 500 metara dalje prema Ćupriji odvijaju radovi na kolovoznoj traci. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Mesto radova je dobro obeleženo a saobraćaj ograničen na 60 kilometara na sat.
Gužve na ovoj deonici počele su u petak i ne smanjuju se a predveče i noću do oko 23 sata su još izraženije.
Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na Horgoš na ulazu zadržavanja su sat vremena, dok su na Kelebiji zadržavanja oko sat i po, saopštio je AMSS.
Na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom kao i Preševo sa Makedonijom zadržavanja su promenljiva do sat vremena sa tendencijom porasta, a slično je i na Gostunu gde se čeka oko sat vremena.
Kako bi ste izbegla višesatna zadržavanja na Horgošu za ulazak u Srbiju treba koristiti Bački breg koji je otvoren 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji. Na njemu se retko kad čeka duže od 30 minuta.
Granični prelazi Bački Vinogradi, Đala i Bajmok otvoreni su od 7 do 19 časova, dok je radno vreme Horgoš dva produženo do 22 sata. Horgoš u dane vikenda treba izbegavati kao i granični prelaz Batrovci sa Hrvatskom gde se takođe očekuje veliki pritisak. 
Za ulazak u Srbiju iz pravca Hrvatske treba koristiti Bačku Palanku ili Sot, jer se usled preusmeravana vozila i na granični prelaz Šid.
Na Batrovcima na ulaz u zemlju čeka se do pola sata, dok su u odnosu na juče, znatno veće gužve na izlazu iz Srbije, gde se vozila zadržavaju oko sat i po.
Razlog tome je, sporiji rad carinika na hrvatskoj granici. Za 24 sata, ovaj granični prelaz prešlo je oko sedamdeset hiljada putnika i dvadeset hiljada vozila.
Teretni saobraćaj se odvija uobičajeno, sa čekanjima do sat vremena. 
Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedna velika smena turista, očekuje se pojačan saobraćaj

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2018

Poslednji vikend u julu donosi pojačan saobraćaj sa još jednom velikom smenom turista, a zbog očekivanog jačeg priliva vozila vozačima se savetuje da koriste manje frekventne granične prelaze, saopštio je Auto-moto savez Srbije...Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na prelazu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.