Podrška Srbiji na putu ka EU

Izvor: RTS, 16.Okt.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Srbiji na putu ka EU

Ambasadori Velike Britanije i Italije u Beogradu Denis Kif i Đuzepe Manco poručili su putem "Tvitera" da njihove zemlje podržavaju Srbiju na evropskom putu i da rade na tome da se do kraja godine otvore prva pregovaračka poglavlja.
Britanski ambasador u Beogradu Denis Kif napisao je na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tviteru da je bitno da se radi na napretku Srbije ka Evropskoj uniji, prenosi Tanjug.
"Bitno je da se fokusiramo na pregovore i radimo na napretku Srbije ka EU", napisao je Kif.
Takođe je naveo da se apsolutno slaže sa stavom američke ambasade u Beogradu, koja je saopštila da Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju aspiracije Srbije da se pridruži Evropskoj uniji.
"I Italija podržava Srbiju na putu ka EU kao prijatelj i kao partner", napisao je Đuzepe Manco na italijanskom jeziku, a potom je dodao na srpskom:
"Mi radimo za otvaranje pregovaračkih poglavlja u 2015."
Manco je na taj način odgovorio na tvit koji je srpska vlada objavila na italijanskom jeziku posle jučerašnjeg sastanka premijera Aleksandra Vučića sa ambasadorima Kvinte.
"Prijateljski odnosi među partnerima su važni na evropskom putu Srbije", pisalo je u tvitu na nalogu Vlade Srbije. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Manco: Italija podržava Srbiju na putu ka EU

Izvor: B92, 16.Okt.2015

Italijanski ambasador u Beogradu Đuzepe Manco poručio je na Tviteru da njegova zemlja podržava Srbiju na putu evropskih integracija...Manco je dodao i da njegova zemlja radi na otvaranju pregovaračkih poglavlja do kraja godine..."I Italija podržava Srbiju na putu ka EU kao prijatelj i kao partner",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.